Hoe pas ik het rooster van een medewerker aan? - Humanwave

Hoe pas ik de planning van een medewerker aan?

Het kan zijn dat je de planning van een medewerker moet aanpassen vanwege wijzigingen in werktijden, locatie, afdeling of datums. In onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe je deze wijzigingen kunt aanbrengen in het vaste rooster van een medewerker.

Stap 1
Ga via Start naar de Medewerkers en klik door naar de medewerker bij wie je de planning wilt aanpassen.

Stap 2
Ga naar de arbeidsrelatie van de medewerker en klik op: 'Planning'.

Stap 3
Om een rooster te wijzigen, klik je rechts naast het rooster op het potlood.

Stap 4
Vervolgens kies je voor de aanpassing die je wilt maken in de planning. Er zijn zes keuzes en onder elke keuze staat kort uitgelegd hoe je de planning aan kunt passen.
 1. Wijzig de locatie of afdeling vanaf een bepaalde datum: Kies voor deze optie wanneer de medewerker op een andere locatie of afdeling gaat werken vanaf een bepaalde datum. De werktijden blijven ongewijzigd. 
 2. Wijzig de tijden of dagen vanaf een bepaalde datum: Kies voor deze optie wanneer de medewerker op andere tijden (of dagen) gaat werken vanaf een bepaalde datum. 
 3. Tijdelijk wijziging van de tijden of dagen: Kies voor deze optie wanneer een medewerker tijdelijk op andere tijden gaat werken. De huidige planning wordt hervat na de einddatum van de tijdelijke wijziging. 
 4. Tijdelijk wijziging van de locatie of afdeling. Kies voor deze optie wanneer een medewerker tijdelijk op een andere locatie gaat werken. De huidige planning wordt hervat na de einddatum van de tijdelijke wijziging. 
 5. Stop de planning op een bepaalde datum: Kies voor deze optie wanneer de huidige planning op een bepaalde datum stopt. Er zal dan geen vast plan meer in de toekomst staan.
 6. Wijzig de huidige planning inclusief historie: Kies voor deze optie wannee de huidige planning ONJUIST is. Hiermee overschrijf je ook de planning in het verleden.
Stap 5
Als je de juiste aanpassing hebt aangeklikt, kom je bij het scherm waar je de planning kunt aanpassen.
Daarna klik je op 'Bewaar'.
  • Related Articles

  • Hoe meld ik mijzelf of een andere medewerker ziek via de web-app?

   Je kan vanuit je dashboard 24/7 online een ziekmelding doorgeven. De ziekmelding wordt automatisch verstuurd naar degene die deze moet bevestigen. Hoe meld ik mijzelf ziek? Stap 1 Ga naar je dashboard in Humanwave door op 'Start' te klikken. Stap 2 ...
  • Hoe kan ik de bijtelling voor een leaseauto corrigeren?

   Wanneer je medewerker gebruik maakt van een leaseauto en voor dit gebruik geen verklaring 'geen privégebruik' heeft, dan moet je voor deze leaseauto bijtelling berekenen. Dit doe je aan de hand van de fiscale waarde en het bijtellingspercentage van ...
  • Hoe voer ik een (nieuwe) medewerker in?

   Je kunt verschillende typen medewerkers invoeren. Humanwave ondersteunt behalve contracten met werknemers en stagiaires ook contracten/afspraken met externen zoals gedetacheerden, uitzendkrachten, vrijwilligers en ZZP’ers. In deze helpfile wordt ...
  • Hoe kan ik reiskosten salderen?

   Het kan zo zijn dat jouw organisatie het woon-werkverkeer van medewerkers vergoedt tot X aantal kilometers per enkele reis, en voor andere zakelijke kilometers een hoger bedrag vergoed dan de fiscaal vrijgestelde €0,21 per kilometer. Hierdoor worden ...
  • Wat is te vinden in het profiel van de medewerker?

   In het profiel van de medewerker wordt weergegeven wat de medewerker doet, wie de persoon is en welke aanpassingen en aanvragen er de afgelopen tijd voor de medewerker gedaan zijn. Het profiel is in vier tabbladen onderverdeeld, die elk zijn eigen ...