Hoe stel ik feestdagen verlof in? - Humanwave

Hoe stel ik feestdagenverlof in?

Indien je gebruik maakt van verlofopbouw (en opname) tijdens feestdagen kan je dit als volgt instellen. Dit dien je alleen aan te zetten wanneer het verplicht is dat de medewerker op een feestdag verlof op moet nemen wat van zijn verlofsaldo afgaat.

Stap 1
Ga via Start naar de 'Instellingen' en klik door naar 'Verlof en verzuim'.

Stap 2
Klik vervolgens op het potloodje rechts van 'Verlof'.

Stap 3
In het scherm dat opent, vink je 'Extra opbouw tijdens feestdagen' aan.

Bij 'Uren feestdag' vul je de fulltime uren in die een medewerker per feestdag krijgt.
Dit is bij een voltijd werkweek van 40 uur is dat 8 uur; bij 36 uur: 7,2; en bij 38 uur: 7,6.
De medewerker krijgt deze uren alleen indien hij een actieve arbeidsovereenkomst heeft op de datum van de feestdag én de feestdag op een werkdag valt.
Als je dit gedaan hebt klik je op 'Bewaar'.

Wij kijken naar het aantal feestdagen die doordeweeks vallen en op basis daarvan wordt het feestdagenverlofrecht toegekend. Nadat je "Extra opbouw tijdens feestdagen" hebt aangezet, zul je bij de medewerkers een extra potje terugzien: "Bijzondere dagen". Dit zijn de extra uren die de medewerker opbouwt door het feestdagen verlof

Stap 4
Ga naar het tabblad 'Feestdagen' bovenin je scherm en klik op het potlood achter de feestdagen, vink "Gebruik verlofsaldo" aan.
Voer een collectieve verlofdag in voor alle medewerkers. Lees hier hoe je dat doet.