Hoe stel ik onbetaald verlof in bij een medewerker

Hoe stel ik onbetaald verlof in bij een medewerker?

Het kan zo zijn dat een medewerker verlof wil opnemen, maar dat hij/zij hier niet voor betaald krijgt. Bijvoorbeeld omdat de medewerker geen beschikbare verlofuren meer over heeft. Hiervoor kan onbetaald verlof worden aangevraagd. Tijdens dit verlof ontvangt de medewerker geen salaris en wordt er ook geen verlof opgebouwd. je kunt onbetaald verlof gemakkelijk toevoegen in Humanwave.

Om het onbetaald verlof juist te registreren, moeten de volgende stappen in orde gemaakt worden:
  1. Het toevoegen van het verlofverzoek
  2. Het Toevoegen van een (negatieve) tijdelijke uitbreiding (Hiermee corrigeer je de verlofopbouw)

Het toevoegen van het verlofverzoek

Stap 1
Ga naar de planning van de medewerker en klik rechtsboven op Acties.
Klik vervolgens op de optie 'verlof'.

Stap 2
Klik links in het menu op 'Overige' en selecteer bij type verlof 'onbetaald verlof'.

Stap 3
Selecteer of het gaat om een dagdeel, één dag of meerdere dagen en op welke datum het verlof plaatsvindt.
klik vervolgens op 'bewaar'.

Het onbetaald verlof is nu ingesteld. Je kunt de aanvraag terugvinden bij de jaarplanning onder 'overig verlof'.

Het toevoegen van een (negatieve) tijdelijke uitbreiding

Stap 1
Ga naar de Arbeidsrelatie van de medewerker en klik op Afspraak toevoegen.
Selecteer 'Tijdelijke uitbreiding' en klik op Volgende.

Stap 2
In het scherm dat opent vul je de juiste data in en vul je het aantal uren per week aan onbetaald verlof negatief in.
Klik op Bewaar om op te slaan.

Voorbeeld: Een medewerker werkt 40 uur in de week en gaat met onbetaald verlof
- Als de medewerker meerdere weken volledig verlof opneemt, vul je bij het aantal '-40' in. De uitbreiding zal voor iedere opgenomen week -40 uur rekenen.
- Als de medewerker in een week 3 dagen (24 uur) verlof opneemt, vul je bij het aantal '-24' in. De uitbreiding zal voor iedere opgenomen week -24 uur rekenen.