Hoe voer ik medewerker in? - Humanwave

Hoe voer ik een medewerker in?

Je kunt verschillende typen medewerkers invoeren. Humanwave ondersteunt behalve contracten met werknemers en stagiaires ook contracten/afspraken met externen zoals gedetacheerden, uitzendkrachten, vrijwilligers en ZZP’ers. In deze helpfile wordt uitgelegd hoe je een medewerker toevoegt aan je organisatie.

Stap 1
Ga naar Start, en klik daarna op Medewerkers. 

Stap 2
Hier zie je alle mensen die actief betrokken zijn bij de organisatie. Om een nieuwe medewerker toe te voegen, klik je rechtsboven op de knop "Medewerker toevoegen"

Stap 3
In het eerste scherm voer je de basisgegevens van de medewerker en verdere gegevens in. 
Klik op volgende.

Stap 4
In het volgende scherm kun je de reguliere werktijden van de medewerker invullen. 
Nadat deze zijn ingevuld, klik je op volgende. 

Stap 5
Selecteer het om welk type werknemer het gaat.
Wel type je hier kiest is afhankelijk voor de contractinstellingen/afspraken die hebt gemaakt. 

Wanneer je hier op 'Bewaar ingevoerde gegevens en sluiten' klikt, zal alle informatie die tot dusver is ingevoerd bewaard worden. 

Je kunt er voor kiezen om meer details van je medewerkers toe te voegen in de schermen die volgen, denk hierbij aan persoonsgegevens, contractinformatie en contractafspraken zoals salaris en verlof. 
Deze gegevens zijn noodzakelijk wanneer je gebruik maakt van het salarispakket van Humanwave. Deze informatie is bijvoorbeeld nodig voor het genereren van de loonstroken. Wanneer je meer details wilt invoeren, klik je rechts onderin op 'Volgende'.

Stap 6
Voer de persoonsgegevens juist in. 
Wanneer je werkt met het Humanwave Intakeformulier, kun je deze gegevens voor de invoer al opvragen bij de medewerker, zodat je deze gegevens niet later nog hoeft op te vragen bij de medewerker, en moet aanvullen.  

Stap 7
In het volgende scherm, kun je de arbeidsvoorwaarden, het type contract (standaard, oproepkracht, min-max, of jaaruren) selecteren en verdere contractdetails invoeren. 
Deze gegevens worden vanuit de instellingen ingeladen. 


Stap 8
In dit scherm kun je de afspraken rondom salaris, verlof, vakantiegeld, en eventueel ATV en de eindejaarsuitkering toevoegen.
Klik op volgende.

Stap 9
Hier krijg je vaste loonafspraken te zien die eventueel van toepassing zijn in jullie organisatie. 

Stap 10
In het laatste scherm voeg je de contactgegevens toe en kun je een contract laten genereren op basis van een sjabloon. Ook kun je in dienst taken van de medewerker laten genereren, voor een soepele onboarding. 
Wanneer alles klopt, klik je op 'Bewaar' en de medewerker is aangemaakt.

Let op: Wanneer je de overige stappen niet doorloopt en je Humanwave voor de salarisverwerking gebruikt, moet je later alsnog enkele gegevens aanvullen, zoals geboortedatum, adresgegevens en salarisgegevens.


  • Related Articles

  • Hoe meld ik mijzelf of een andere medewerker ziek via de web-app?

   Je kan vanuit je dashboard 24/7 online een ziekmelding doorgeven. De ziekmelding wordt automatisch verstuurd naar degene die deze moet bevestigen.  Hoe meld ik mijzelf ziek? Stap 1 Ga naar je dashboard in Humanwave door op 'Start' te klikken. Stap 2 ...
  • Bitcare Integratie | Een nieuwe medewerker aanmaken

   In deze workflow wordt de integratie rondom een nieuwe medewerker tussen Humanwave en Bitcare verder uitgelegd. Je wilt immers dat alles direct goed staat, zonder heen en weer te blijven gaan. Wanneer je de onderstaande workflow volgt, kom je niet ...
  • Hoe verwijder ik een verzuimmelding?

   Het kan zijn, dat een verzuimmelding onjuist of dubbel is ingevoerd. Wanneer je een verzuimmelding uit het systeem wilt verwijderen, ga je als volgt te werk: Stap 1 Ga naar de planning van de medewerker. Wanneer deze niet op jaar opent, klik je naar ...
  • Hoe voer ik een medewerker in die twee functies heeft?

   Binnen Humanwave is het per medewerker mogelijk om 1 salarisafspraak toe te voegen in de arbeidsrelatie. Wanneer je een arbeidsovereenkomst heeft met een medewerker waarbij de medewerker 2 verschillende functies heeft met 2 verschillende salarissen, ...
  • Hoe voer ik een salariswijziging door met terugwerkende kracht?

   Het kan voorkomen dat je een salariswijziging met terugwerkende kracht hebt. Dat wil zeggen, je hebt de maand al verloond maar het blijkt dat er toch een hoger salaris voor de medewerker moet worden uitbetaald. Voorbeelden : Je hebt de medewerker ...