Hoe voeg ik een salarismutatie toe aan de loonstrook? - Humanwave

Hoe voeg ik een salarismutatie toe op de loonstrook?

Mutaties kunnen zowel vanuit het organisatiemenu als op medewerkersniveau toegevoegd worden aan de loonstrook van de medewerker. Beide werkwijzen worden omschreven.

Salarismutaties toevoegen vanuit het organisatiemenu
Stap 1
Ga via Start naar 'Salaris' en klik door naar de kop 'Mutaties'.
Wanneer er eerder mutaties zijn gedaan of goedgekeurd vanuit 'Nog te doen' zie je deze in het overzicht staan.

Stap 2
Om een mutatie aan te maken klik je op het plusteken rechtsboven. Een nieuw venster opent:
  1. Selecteer of de mutatie eenmalig of periodiek (herhalend) is;
  2. Selecteer wanneer de mutatie van toepassing is, dit kan NIET met terugwerkende kracht.
  3. Selecteer de medewerker bij wie de mutatie toegepast moet worden;
  4. Selecteer het type mutatie; bijvoorbeeld "uren";
  5. Geef de omschrijving in, deze wordt op de loonstrook getoond.
Afhankelijk van het soort mutatie dat wordt aangemaakt, verschillen de regels onder 'Omschrijving'. Er kan gevraagd worden om:
  1. Een percentage: bijvoorbeeld bij 'Uitbetaling vakantiegeld'.
  2. Een aantal: bijvoorbeeld bij een uren mutatie.
  3. Een aantal * een bedrag: bijvoorbeeld bij een bruto vergoeding. Hier voer je bij Aantal het aantal keren dat het bedrag verloond moet worden en bij Bedrag het bedrag waar het om gaat.
  4. Een aantal * een percentage: bijvoorbeeld bij 'Inhouding van ziekte'.
Stap 3
Nadat je op 'Bewaar' hebt geklikt, komt de aangemaakte mutatie bovenaan in de lijst. Je kunt de mutatie ter controle nog inzien of eventueel verwijderen. De mutaties worden automatisch aan de loonstrook van de medewerker toegevoegd.

Mutaties toevoegen op de loonstrook van de medewerker
Stap 1
Ga naar de arbeidsrelatie van de medewerker bij wie je een mutatie wilt toevoegen

Stap 2
Kies voor de kop 'Berekeningen'. Hier krijg je de loonstrook van de huidige maand te zien.
Om een mutatie aan de loonstrook toe te voegen klik je links op 'Nieuwe Mutatie'.

Een nieuw venster opent:
  1. Selecteer of de mutatie eenmalig of periodiek (herhalend) is;
  2. Selecteer wanneer de mutatie van toepassing is, dit kan NIET met terugwerkende kracht;
  3. Selecteer het type mutatie; bijvoorbeeld "uren";
  4. Geef de omschrijving in, deze wordt op de loonstrook getoond.
Afhankelijk van het type mutatie dat wordt geselecteerd, verschillen de regels onder 'Omschrijving'. Er kan gevraagd worden om:
  1. Een percentage: bijvoorbeeld bij 'Uitbetaling vakantiegeld'.
  2. Een aantal: bijvoorbeeld bij een Uren mutatie.
  3. Een aantal * een bedrag: bijvoorbeeld bij een bruto vergoeding. Hier voert u bij Aantal het aantal keren dat het bedrag verloot moet worden en bij Bedrag: het bedrag waar het om gaat.
  4. Een aantal * een percentage: bijvoorbeeld bij 'Inhouding van ziekte'.
Stap 3
Kies voor 'Bewaar' om de mutatie op te slaan. De mutatie is nu als nieuwe regel tussen de berekeningen gevoegd.
De mutatie staat klaar voor de verloning.