Hoe voer ik een afwijkend aantal voltijd uren in bij een medewerker? - Humanwave

Hoe voer ik een afwijkend aantal voltijd uren in bij een medewerker?

Wanneer je binnen jouw organisatie op basis van CAO voltijd 38 uur werkt, is het mogelijk dat een medewerker toch een werkweek van 40 uren werkt volgens zijn contractafspraken. Dit afwijkend aantal voltijd uren is in te stellen en te koppelen aan een functie binnen Humanwave. Hoe je dit instelt, staat hieronder beschreven.

Stap 1
Ga naar Start en klik vervolgens op Instellingen.

Stap 2
Kies vervolgens het tabblad 'Functies'.
Voeg via het plusje een nieuwe functie toe en voer het aantal voltijd uren in welke bij deze functie hoort.

Stap 3
Wanneer de functie voor een nieuwe medewerker is:
  1. Selecteer bij een nieuwe medewerker de zojuist aangemaakt functie.
Wanneer het gaat om een reeds bestaande medewerker:
  1. Via het Profiel van de medewerker moet je in het tabblad 'Over' bij 'Status' de functie wijzigen door op het potloodje te klikken.
  2. Daarna dien je in het menu 'Arbeidsrelatie' bij de specifieke medewerker op het potloodje te klikken achter 'Salaris'.
  3. Kies daarna voor 'Huidige aanpassen' en wijzig de functie en het fte naar de juiste waarde.