Hoe zet ik loonheffingskorting aan of uit? - Humanwave

Hoe zet ik loonheffingskorting aan/uit?

Het kan zijn dat de loonheffing bij een medewerker gedurende het contract aan- of uitgezet moet worden. Dit gebeurt altijd op het verzoek van de medewerker. Wanneer de loonheffingskorting aan- of uitgezet moet worden, dan is het hierbij wel belangrijk dat je een nieuwe loonheffingsverklaring ontvangt van de medewerker. Bewaar deze verklaring in het personeelsdossier van je medewerker, zodat je altijd kunt terug vinden waarom en wanneer je de instelling hebt gewijzigd.

Let op: Het is niet mogelijk om de al verloonde maanden te corrigeren.
Neem gerust contact op met onze supportafdeling via support@humanwave.nl als je hier vragen over hebt.

In deze helpfile leggen wij uit hoe je de loonheffingskorting aan- of uitzet in de arbeidsrelatie van de medewerker vanaf een toekomstige maand.

Stap 1
Ga naar de arbeidsrelatie van de medewerker bij wie je de loonheffingskorting wilt aan- of uitzetten.

Stap 2
Ga naar het kopje 'Instellingen belasting'.

Stap 3
Klik op het plusteken boven het potloodje onder de kop 'Instellingen belasting'. Hier kies je vervolgens de maand wanneer de heffingskorting gewijzigd wordt en klik 'Bewaar'.

Stap 4
De oude "Instellingen belasting" worden afgesloten en nieuwe worden aangemaakt vanaf de aangegeven datum. Nu kun je de loonheffingskorting wijzigen.
Klik op het potloodje achter de nieuwe instellingen om deze te bewerken. Scroll naar beneden tot je de regel 'heffingskorting' ziet staan.

1. Staat deze op Ja: dan wordt de heffingskorting toegepast.
  2. Staat deze op Nee: dan wordt de heffingskorting niet toegepast.
Wanneer je verder naar beneden scrolt kun je de instellingen opslaan via de knop "Bewaar".