Contract omzetten van bepaalde naar onbepaalde tijd

Mijn medewerker krijgt eerder een vast contract

Medewerkers met een tijdelijk contract hebben in een aantal gevallen recht op een vast contract. Ook is het mogelijk om de medewerker eerder een vast contract aan te bieden wanneer zijn tijdelijk contract nog van kracht is.

Bijvoorbeeld:

Een medewerker heeft een tijdelijk contract welke loopt tot 1 juni. Hiervoor heeft de medewerker ook al een tijdelijk contract gehad. In dit geval hoeft er nog geen vast contract te worden aangeboden, maar omdat de medewerker goed werk levert is er besloten om hem of haar per 1 maart een vast contract aan te bieden.
De medewerker gaat hiermee akkoord.

Hoe pas ik dit aan in de arbeidsrelatie in Humanwave?

Stap 1
Ga naar de arbeidsrelatie van de medewerker.

Stap 2
Bovenin staat het 'Huidige contract' van de medewerker.
Voordat je een nieuw contract aanmaakt, moet eerst het contract voor bepaalde tijd worden afgesloten.
Klik op het potloodje naast het contract.

Stap 3
Pas in het scherm 'Contractdata wijzigingen' de einddatum van het contract aan. Dit is de laatste dag voordat het vaste contract in gaat.
Klik op Volgende.

Stap 4
In dit scherm verschijnen de salaris afspraken die gelden en uit het verleden. Als de medewerker nog andere lopende afspraken heeft, zoals toegewezen bedrijfsmiddelen worden deze in de volgende schermen geladen. Alle einddatums zijn automatisch aangepast.
Klik op Bewaar.

Stap 5
Het contract voor bepaalde tijd is nu afgesloten.
Klik rechtsboven in op "Contract toevoegen" om het vaste contract per 1 maart toe te voegen.