Welke opties zijn er voor de loonkostenverdeling?

Op welke manieren kan ik de loonkostenverdeling instellen?

Er zijn verschillende manieren om de kostenverdeling in te stellen. Deze staan hieronder uitgeschreven. Deze instelling kun je per entiteit instellen.
Ga naar de instellingen, en klik naar de entiteit onder bedrijven waar je de kostenverdeling wilt instellen. Wanneer je naar beneden scrolt, vind je onder de tabel "Aof premie" de instelling "Kostenverdeling". 

Staat deze hier niet tussen? Dan kan het zijn je deze module niet afneemt. Bn je hierin wel geïnteresseerd? Neem dan contact op met help@humanwave.nl

1. Geen kosten verdeel;
De module kostenverdeling staat wel aan, maar er vind (nog) geen kostenverdeling plaats op de loonjournaalpost. 

2. Op basis van de medewerker instellingen; 
Kies je voor deze instelling, dan wordt er gekeken naar de afdeling waarop de medewerker staat. Dit kan 100% de afdeling zijn die in het profiel onder "Over" staat, maar er kan ook een uitgesplitste verdeling gemaakt worden.

Bijvoorbeeld: Een medewerker voor 60% op de afdeling Sales werkt, en voor 40% op de afdeling Buitendienst. In dit geval worden 60% van de kosten op de afdeling Sales geboekt, en 40% op de afdeling Buitendienst.
 
Lees hier hoe je dit per medewerker kunt instellen. 

3. Gebaseerd op de geplande uren per locatie;
Kies je voor deze instelling, dan wordt er op basis van de maandplanning over de verschillende locaties de kosten verdeeld.

Bijvoorbeeld: Een medewerker is 30% van de uren gepland op de locatie Delft (Kantoor) en 70% van de uren gepland op de locatie Den Haag. In de loonjournaalpost zullen 30% van de loonkosten geboekt worden op locatie Delft, en 70% op locatie Den Haag. 

4. Gebaseerd op de geplande uren per afdeling; 
Wanneer je voor deze instelling kiest, dan wordt er op basis van de maandplanning over de verschillende afdelingen de kosten verdeeld. 

Bijvoorbeeld: Een medewerker staat voor 50% van de uren gepland op afdeling Support en voor 50% van de uren op de afdeling Marketing. In de loonjournaalpost zullen de loonkosten 50-50 geboekt worden op de afdelingen Support en Marketing. 

De onderste en tevens laatste twee opties zijn alleen mogelijk wanneer je de gewerkte uren realiseert via de tijdsregistratie. 

5. Gebaseerd op de geregistreerde uren per locatie
Kies je voor deze instelling, dan wordt er op basis van de locatie in de tijdsregistratie van die maand de loonkosten verdeeld over de locaties. 

6. Gebaseerd op de geregistreerde uren per afdeling
Kies je voor deze instelling, dan wordt er op basis van de afdeling in de tijdsregistratie van die maand de loonkosten verdeeld over de afdelingen. 

  • Related Articles

  • Op welke manieren kan ik het verlof instellen per medewerker (vaste uren)?

   Je kan het verlof op de verschillende manieren instellen per medewerker. Dit hangt af van de opbouw en van het type contract. In deze helpfile zal het vaste contract behandeld worden. Op zoek naar hoe je verlof kunt instellen voor de andere type ...
  • Hoe kan ik overwerk instellen?

   Elke organisatie gaat anders om met overwerk. Krijgen jouw medewerkers verlofuren terug voor ingediend overwerk, krijgen ze deze uren uitbetaald, of is het afhankelijk van de situatie? In Humanwave kun je dit op verschillende manieren instellen. ...
  • Hoe meld ik mijzelf of een andere medewerker ziek via de web-app?

   Je kan vanuit je dashboard 24/7 online een ziekmelding doorgeven. De ziekmelding wordt automatisch verstuurd naar degene die deze moet bevestigen. Hoe meld ik mijzelf ziek? Stap 1 Ga naar je dashboard in Humanwave door op 'Start' te klikken. Stap 2 ...
  • Hoe kan ik de bijtelling voor een leaseauto corrigeren?

   Wanneer je medewerker gebruik maakt van een leaseauto en voor dit gebruik geen verklaring 'geen privégebruik' heeft, dan moet je voor deze leaseauto bijtelling berekenen. Dit doe je aan de hand van de fiscale waarde en het bijtellingspercentage van ...
  • Waar kan ik de bijzonder tarief percentages controleren?

   Ga via Start naar Rapporten. In het blok Salaris vind je het rapport 'Bijzonder tarieven'.  Je kunt het rapport per jaar genereren. De volgende kolommen worden hierin getoond.  Belastbaar loon: Het jaarloon op basis waarvan het bijzonder tarief is ...