Persoonsgegevens en Humanwave

Persoonsgegevens & Humanwave

Wil je meer weten over persoonsgegevens omdat je een nieuwe gebruiker bent? Of wil je meer weten over gebruikers en gegevens die wij opslaan?
In deze helpfile vertellen wij je er alles over.

Wanneer je wordt uitnodigt voor toegang tot Humanwave, wordt er gevraagd om te koppelen met een social login. Daarna zal er toestemming gevraagd worden of je daadwerkelijk wilt koppelen met Humanwave. Hieronder zullen we toelichten wat er met deze persoonsgegevens gebeurt, zodra je dit accepteert. 

De volgende onderwerpen zullen ter sprake komen:
 1. Gebruikers in Humanwave
 2. Gegevens die Humanwave opslaat van de gebruikers
 3. Het gebruik van 'Social Logins'
Gebruikers in Humanwave
In Humanwave zijn er gebruikers. Zij kunnen inloggen in ons systeem en gebruik maken van de functionaliteiten die Humanwave te bieden heeft. Kortom een persoon die via een van onze inlog/registratie methode toegang heeft tot Humanwave. 

Een gebruiker is dus niet elk contact die wordt ingevoerd in Humanwave. Het invoeren en toegang verlenen aan personen wordt door onze klanten zelf gedaan. Wij slaan de data beveiligd op in onze database. Het inzien van data kan alleen tot daar toe geautoriseerde gebruikers. Wij van Humanwave hebben verder geen invloed op welke data wordt ingevoerd door onze klanten. Onze klanten zijn zelf verantwoordelijk om de vastgelegde data te delen met onze gebruikers. 

Gegevens die Humanwave opslaat van de gebruikers
Om een persoon toegang te verlenen aan Humanwave moet hij of zij van een bestaande gebruiker binnen de organisatie een uitnodigingsmail ontvangen. Voor het uitnodigen vraagt Humanwave om een naam en een e-mailadres. De naam wordt gebruikt om de uitnodigingsmails te personaliseren en te tonen in het registratiescherm. Het e-mailadres wordt gebruikt als bestemming voor de uitnodigingsmail zelf. Vervolgens wordt er in Humanwave een uniek id gegenereerd wat aan de mail wordt gekoppeld zodat wij kunnen tijdens het registreren kunnen controleren welk persoon zich registreert voor welk account. 

Als de persoon op de registratie ingaat, krijgt hij of zij de keuze om in te loggen met een van de volgende 'providers': Google, Facebook, Apple of Microsoft (zowel privé als zakelijk). Op het moment dat zij een van de providers kiezen, toont het scherm de inlogpagina van de provider en wordt er aangegeven welke data er gedeeld wordt met Humanwave. Dit zijn:
 1. Naam (voornaam & achternaam) zoals die bekend is bij de provider.
 2. E-mailadres zoals die bekend is bij de provider.
 3. Taalvoorkeur zoals die bekend is bij de provider.
 4. Profielfoto zoals die bekend is bij de provider.
Wanneer er succesvol wordt ingelogd bij de provider, worden de bovenstaande gegevens naar Humanwave gestuurd. In het volgende scherm wordt je naam getoond (zoals door de provider is teruggestuurd) en wanneer je daarna op 'Creëer mijn account' klikt, ga je akkoord met de voorwaarden. Zolang je niet op akkoord hebt geklikt, zijn de bovenstaande gegevens niet opgeslagen in Humanwave. Nadat je akkoord gaat, worden de gegevens opgeslagen in onze database. 

De gegevens worden als volgt gebruikt in Humanwave:

Naam
De naam zoals door de provider is toegestuurd wordt getoond rechtsboven in Humanwave als de gebruiker die ingelogd is. In alle andere plekken in ons systeem wordt de naam gebruikt zoals ingevoerd door onze klanten. De naam is ten alle tijde aan te passen.

E-mailadres
Het e-mailadres wordt opgeslagen om weer te geven in het “identiteiten” veld in de persoonlijk profielpagina in Humanwave, zodat de gebruiker ten alle tijde kan inzien welke logins bekend zijn in Humanwave. 

Taalvoorkeur
De taalvoorkeur wordt gebruikt om Humanwave (als hier een vertaling voor bestaat) in de taal te weergeven van de gebruiker. Dit is ten alle tijde aan te passen.

Profielfoto
De profielfoto wordt gebruikt om bij je profielnaam rechtsboven te tonen. De profielfoto is ten alle tijde aan te passen.

Belangrijk
Het is ten alle tijde mogelijk om zelf je identiteiten in Humanwave te verwijderen.
Let op: hiermee verwijder je alleen de data zoals Humanwave die gekregen hadden van de social login provider. De data die ingevoerd is door onze Klanten is niet door de gebruiker zelf te verwijderen. De gebruiker zal dan met het desbetreffende bedrijf contact moeten opnemen om zijn gegevens permanent uit Humanwave te verwijderen.

Lees hier hoe je deze gegevens kunt aanpassen: Mijn persoonlijke account binnen Humanwave

Het gebruik van 'Social Logins'
De reden waarom Humanwave gebruik maakt van social logins is veiligheid. 
De afgelopen jaren is cybercriminaliteit gegroeid en is er vaak bericht van stelen van persoonsgegevens. De veiligheid waarborgen van een login systeem is een altijd doorlopend ontwikkelingsproces waarbij telkens de nieuwste technieken moeten toegepast worden om eventuele boosdoeners buiten de deur te houden.

Door gebruik te maken van een social login wordt de beveiliging bij de providers gelegd. De grote multinationals hebben allemaal een aparte afdeling die volledig gericht zijn op de beveiliging zodat ze deze altijd up to date houden en is altijd technologisch geavanceerder dan wij als klein bedrijf kunnen ontwikkelen. Hierdoor kunnen wij als Humanwave meer tijd en geld besteden aan gebruiksgemak en functionaliteiten van onze applicatie. 

Humanwave maakt bewust gebruik van bovenstaande bestaande providers: Google, Microsoft, Facebook, en Apple. Wij hanteren strenge privacy regels en Humanwave zal nooit deze persoonsgegevens misbruiken. Humanwave heeft verder geen toegang tot je Google, Microsoft of Facebook account en de bovenstaande partijen hebben ook geen toegang tot de gegevens in Humanwave.
 
Het is niet mogelijk om in te loggen bij Humanwave zonder Humanwave te koppelen aan Google, Microsoft of Facebook. Mocht je ondanks de uitleg dit niet willen doen dan kun je altijd een nieuw Google, Microsoft of Facebook account aanmaken zonder enige persoonlijke gegevens.

De volledige privacyverklaring kun je nalezen op onze website.
  • Related Articles

  • Getting Started met Humanwave

   Direct aan de slag met Humanwave? Met deze 6 stappen ben je binnen no time opgestart en helemaal klaar voor gebruik. 1. De eerste keer inloggen; Zodra jouw nieuwe omgeving klaar staat, ontvang je een uitnodiging voor toegang vanuit Humanwave. Klik op ...
  • Beste advies wat wij je kunnen geven (Humanwave HR)

   De HR administratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig. Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in Humanwave en dat je dit ...
  • Tips & Tricks | Optimaal met Humanwave werken

   Ben je nog onbekend met Humanwave, maar mag jij het binnen jouw organisatie gaan regelen? Of zijn jullie pas net begonnen met Humanwave? Dan ben je waarschijnlijk opzoek naar een paar handvaten. In deze helpfile hebben wij allerlei tips en tricks ...
  • Beste advies wat wij je kunnen geven (Humanwave HR + Salaris module)

   De HR- en Salarisadministratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig. Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in Humanwave en ...
  • Het IMCAV model voor Humanwave Salaris

   Humanwave heeft een model ontwikkeld waarin zowel tekstueel als schematisch wordt weergegeven wat de stappen zijn voor een juiste verloning. In deze helpfile worden de stappen van dit model uitgelegd voor gebruikers van Humanwave Plus. Jullie ...