Tabblad wijzigingen, wat kan ik hier doen?

In het tabblad 'Wijzigingen' kan je eenmalige mutaties invullen per medewerker, welke de Full Service salarisadministrateur voor je zal verwerken. Het gaat dus om mutaties die je nog niet zelf hebt verwerkt in de arbeidsrelatie(s) van de medewerker(s).

Denk hierbij aan:

1. een eenmalige bonus;
  2. het uitbetalen van extra uren welke niet zijn afgehandeld in de planning of middels flex plannen;
  3. consignatie diensten;
  4. overwerk;
  5. salarisverhogingen;
  6. inhoudingen op het salaris zoals boetes, schades, personeelsaankopen;
  7. inhouding van een reeds uitbetaald voorschot.
Hoe voer je de wijzigingen in?
Stap 1
Eerst selecteer je de medewerker waar het om gaat. Dit doe je in het vak 'Selecteer een medewerker'.

Stap 2
Zodra je de eerst letters van de naam van de medewerker intypt, zal Humanwave een suggestie geven.
Selecteer hier dus de juiste medewerker en klik daarna op 'Toevoegen'.

Stap 3
Zodra je op 'Toevoegen hebt geklikt, verschijnt er een regel onder de naam van de medewerker met 'Soort' 'Bedrag' en 'Toelichting'.

Wanneer je rechts op het plusteken klikt, verschijnen er invulvakjes, waar je de wijziging kan invullen. Geef het volgende aan:
1. Bij 'Soort' geef je aan of het om een vergoeding of een inhouding gaat;
2. Bij 'Bedrag' geef je aan hoeveel je wilt vergoeden of inhouden;
3. Bij 'Toelichting' kun je een omschrijving opgeven onder welke vermelding de wijziging op de loonstrook moet komen, of je kan uitleggen wat de wijziging precies inhoudt, zodat we de wijziging juist kunnen doorvoeren.

Wanneer je wijzigingen voor meerdere medewerkers wilt toevoegen, dan dien je elke medewerker apart toe te voegen. Je voert de volgende naam in in het selectievak en je klikt daarna op 'Toevoegen'. Er zal weer een nieuwe regel worden aangemaakt voor de medewerker.

Je kan wederom met het plusteken een regel toevoegen voor de medewerker voor het toevoegen van een wijziging. Voor elke wijziging maak je aparte regel aan met het plusteken. Wanneer je 3 wijzigingen heeft voor een medewerker in 1 periode, dan klik je 3 keer op het plusteken om 3 regels aan te maken.

Wanneer je een wijziging onjuist hebt toegevoegd, dan kun je de tekst en bedragen gewoon nog wijzigen in de invulvakjes.
Indien de wijziging geheel verkeerd is en moet worden verwijderd, dan kun je achter de wijziging op het minteken klikken. Wanneer je hierop klikt, is de wijziging meteen weg.

Waneer je alle eenmalige wijzigingen heeft toegevoegd, klik je onderaan de pagina op 'Bewaar'.

Let op: De Full service salarisadministrateur gaat aan de hand van dit overzicht de wijzigingen voor je verwerken in de arbeidsrelaties van de medewerkers. Het toevoegen van wijzigingen in dit scherm heeft dus nog niet direct invloed op de berekeningen van de medewerkers. Zodra de Full Service salarisadministrateur de wijzigingen voor je heeft verwerkt, zijn ze zichtbaar in de arbeidsrelatie en op de loonstroken.