Vrijwilligers binnen de organisatie - Humanwave

Vrijwilligers binnen de organisatie

Binnen Humanwave kun je verschillende type medewerkers aanmaken. In deze helpfile zullen we ingaan op hoe je een vrijwilliger aanmaakt binnen Humanwave en hoe je deze met het systeem vergoed. 

Een vrijwilliger aanmaken in Humanwave
Ga naar het tabblad 'Mensen' en klik rechtsboven op de knop 'Medewerker toevoegen'
In het derde scherm kies je het type werknemer: 'Vrijwilliger'.
Hierna kun je kiezen voor 'Bewaar ingevoerde gegevens en sluiten'.
Let op: je moet dan nog wel verdere informatie rondom de medewerker (persoonlijke gegevens) toevoegen in het profiel. 


Net als elke andere medewerker binnen de organisatie kan de vrijwilliger toegang krijgen tot het systeem, een planning inzien, verzoeken aanvragen en declaraties indienen. 

Vrijwilliger vergoeden via Humanwave
Je kunt ervoor kiezen om via een onkostendeclaratie de vergoedingen toe te voegen in het systeem. Deze zal per betaling / maand toegevoegd moeten worden. 

Voeg de declaratie toe onder het type 'Andere kosten' met de naam 'Vrijwilligersvergoeding', vul de hoogte van de vergoeding in.
Controleer of deze is goedgekeurd en ga daarna terug naar de organisatie. 
Ga in het linkermenu naar 'Salaris'. Onder het kopje 'Nog te doen' zie je deze declaratie terug staan. 

Wanneer je deze declaratie afhandelt, kies je voor 'Rechtstreekse betaling naar bankrekening' in plaats van voor 'Betaling via salaris'. Een vrijwilliger kan namelijk niet de vergoeding via de normale verloning uitbetaald krijgen. 

Onder de kop 'Betalingen' kun je het betaalbestand waarmee je de vrijwilliger(s) uitbetaald terugvinden. 
Op deze manier kun je makkelijk via Humanwave het betaalbestand naar voren halen, en zal de betaling meteen in de loonjournaalposten mee gaan als 'onkostendeclaratie'. 
    • Related Articles

    • Hoe kan ik de verlofuren direct laten uitbetalen bij oproepkrachten?

      Wanneer je met een werknemer, bijvoorbeeld een oproepkracht afspreekt om de opgebouwde vakantiedagen (verlofuren) direct te laten uitbetalen, kun je dit in Humanwave inrichten. In deze helpfile zullen de volgende onderdelen bespreken: Percentage ...
    • Uitbetalen vakantiegeld | Zonder zorgen het vakantiegeld uitbetalen

      Alles wat je niet met enige regelmaat doet, kost extra tijd. Zo ook de uitbetaling van het vakantiegeld. Het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat je voor dit jaar hebt besloten om de uitbetaling van het vakantiegeld te verspreiden over meerdere maanden. ...
    • Hoe betaal ik een declaratie uit (met salaris module)?

      Nadat declaraties zijn goedgekeurd door de daarvoor aangewezen persoon kunnen deze worden uitbetaald. De goedgekeurde declaraties worden dan getoond in het menu 'Salaris' onder 'Nog te doen'. Stap 1 Ga via Start naar 'Salaris'. Het scherm opent op de ...
    • Hoe kan ik verlof van een medewerker laten uitbetalen?

      Wanneer je het opgebouwde verlof van een medewerker wilt uitbetalen kan je dit doen door het verlof van de medewerker te verkopen. Hoe je dit verlof laat uitbetalen, lees je hier. Je kunt dit voor iedere werknemer doen, niet alleen de werknemers die ...
    • Kan ik mijn profielfoto wijzigen?

      Medewerkers kunnen zelf niet hun eigen profielfoto wijzigen. Ze kunnen wel de profielfoto uploaden.  Vanaf de rol administratief hr medewerker kunnen gebruikers profielfoto's bij medewerkers instellen.