Vrijwilligers binnen de organisatie - Humanwave

Vrijwilligers binnen de organisatie

Binnen Humanwave kun je vrijwilligers aanmaken. Wanneer je vrijwilligersvergoeding wilt verstrekken moet je rekening houden met een maximale vergoeding. In 2020 mogen vrijwilligers maximaal 170 euro per maand of 1700 euro per jaar als vergoeding ontvangen. Binnen dit bedrag valt ook de betaling in natura zoals bijvoorbeeld een voetbalshirt. Onkosten mogen bovenop dit bedrag worden vergoed, mits de kosten kunnen worden aangetoond. 

De vrijwilligersvergoeding is onbelast. Deze hoef je als werkgever niet aan de Belastingdienst door te geven.
In deze helpfile zullen we ingaan op hoe je een vrijwilliger aanmaakt binnen Humanwave en hoe je deze met het systeem vergoed. 

Een vrijwilliger aanmaken in Humanwave
Klik op het plusteken rechtsboven het scherm 'Medewerkers', om een nieuwe medewerker toe te voegen. 
In het derde scherm kies je het type werknemer: Vrijwilliger
Hierna kun je kiezen voor 'Bewaar ingevoerde gegevens en sluiten'. Let op: je moet dan nog wel verdere informatie rondom de medewerker (persoonlijke gegevens) toevoegen in het profiel. 


Net als elke andere medewerker binnen de organisatie kan de vrijwilliger toegang krijgen tot het systeem, een planning inzien, verzoeken aanvragen en declaraties indienen. 

Vrijwilliger vergoeden via Humanwave
Je kunt ervoor kiezen om via een onkostendeclaratie de vergoedingen toe te voegen in het systeem. Deze zal per betaling / maand toegevoegd moeten worden. 

Voeg de declaratie toe onder het type 'Andere kosten' met de naam 'Vrijwilligersvergoeding', vul de hoogte van de vergoeding in.
Controleer of deze is goedgekeurd en ga daarna terug naar de organisatie. 
Ga in het linkermenu naar 'Salaris'. Onder de kop 'Nog te doen' zie je deze declaratie terug staan. 

Wanneer je deze declaratie afhandelt, kies je voor 'Rechtstreekse betaling naar bankrekening' in plaats van voor 'Betaling via salaris'. Een vrijwilliger kan namelijk niet de vergoeding via de normale verloning uitbetaald krijgen. 

Onder de kop 'Betalingen' kun je het betaalbestand waarmee je de vrijwilliger(s) uitbetaald terugvinden. 
Op deze manier kun je makkelijk via Humanwave het betaalbestand naar voren halen, en zal de betaling meteen in de loonjournaalposten mee gaan als 'onkostendeclaratie'. 

Natuurlijk kun je ook buiten Humanwave om de vrijwilligersvergoeding regelen, de financiĆ«le administratie zul je dan buiten Humanwave om op orde moeten brengen. 
  • Related Articles

  • Hoe kan ik de verlofuren direct laten uitbetalen bij oproepkrachten?

   Wanneer je met een werknemer, bijvoorbeeld een oproepkracht afspreekt om de opgebouwde vakantiedagen (verlofuren) direct te laten uitbetalen, kun je dit in Humanwave inrichten. In deze helpfile zullen de volgende onderdelen bespreken: Percentage ...
  • Uitbetalen vakantiegeld | Zonder zorgen het vakantiegeld uitbetalen

   Alles wat je niet met enige regelmaat doet, kost extra tijd. Zo ook de uitbetaling van het vakantiegeld. Het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat je voor dit jaar hebt besloten om de uitbetaling van het vakantiegeld te verspreiden over meerdere maanden. ...
  • Hoe betaal ik een declaratie uit (met salaris module)?

   Nadat declaraties zijn goedgekeurd door de daarvoor aangewezen persoon kunnen deze worden uitbetaald. De goedgekeurde declaraties worden dan getoond in het menu 'Salaris' onder 'Nog te doen'. Stap 1 Ga via Start naar 'Salaris'. Het scherm opent op de ...
  • Hoe kan ik verlof van een medewerker laten uitbetalen?

   Wanneer je het opgebouwde verlof van een medewerker wilt uitbetalen kan je dit doen door het verlof van de medewerker te verkopen. Hoe je dit verlof laat uitbetalen, lees je hier. Je kunt dit voor iedere werknemer doen, niet alleen de werknemers die ...
  • Kan ik mijn profielfoto wijzigen?

   Medewerkers kunnen zelf niet hun eigen profielfoto wijzigen. Ze kunnen wel de profielfoto uploaden.  Vanaf de rol administratief hr medewerker kunnen gebruikers profielfoto's bij medewerkers instellen.