Waar kan ik het percentage bijzonder tarief aanpassen? - Humanwave

Waar kan ik het percentage bijzonder tarief aanpassen?

Wanneer je het bijzonder tarief van de medewerker wilt aanpassen, omdat je hebt geconstateerd dat de medewerker een ander jaarloon ontvangt, dan kun je dit als volgt doen:

Stap 1
Ga naar de Arbeidsrelatie van de betreffende medewerker en klik door naar het kopje 'Instellingen belasting'.

Stap 2
Klik op het plusteken om een nieuwe periode toe te voegen. Zo behoud je consistentie in je salarisadministratie.

Selecteer bij 'Start periode' de maand vanaf wanneer het nieuwe bijzonder tarief moet worden aangepast, en klik vervolgens op 'Bewaar'. De voorgaande periode wordt dan automatisch afgesloten en de nieuwe wordt toegevoegd.

Klik op het potloodje achter de zojuist aangemaakte periode om de instellingen te wijzigen.
Wanneer je het bijzonder tarief hebt aangepast, klik je op 'Bewaar' om de wijzigen op te slaan.

Let op: Het is niet de bedoeling dat je het percentage aanpast in de reeds verloonde maanden. Het percentage is immers al gebruikt in deze periodes. Je kan dit niet meer corrigeren voor de medewerker. Indien het verkeerde percentage bijzonder tarief is ingehouden, dan zal de medewerker een aanslag ontvangen van de Belastingdienst bij de aangifte Inkomstenbelasting.

Nog niet verloond?
Indien je de periode nog niet hebt verloond en het percentage is onjuist, dan kan je het bijzonder tarief percentage in de huidige periode wel aanpassen.