Waar kan ik het totale aantal fte van de organisatie vinden?

Hoe kan ik het totaal aantal fte van de organisatie berekenen?

De accountant of verzekeraar kan je vragen om het 'totaal' of 'aantal' fte van de organisatie of het bedrijf. Deze gegevens kun je gemakkelijk uit Humanwave halen.

In Humanwave zijn er 2 rapporten die je kunt gebruiken om het totaal FTE van de organisatie te berekenen:
  1. Rapport: Personeelsverloop
  2. Rapport: Premies
Het verschil tussen deze rapporten is dat bij het rapport 'Personeelsverloop' geen FTE van oproepkrachten wordt meegerekend. Bij het rapport 'Premies' gebeurt dit wel.

In deze helpfile wordt uitgelegd hoe je beide rapporten kunt gebruiken om het totaal FTE van de organisatie te berekenen.

Rapport: Personeelsverloop

Stap 1
Ga naar rapporten in de organisatie
Klik in het vak Management op het rapport 'Personeelsverloop'
Selecteer het juiste bedrijf/afdeling
Selecteer de gewenste periode
Selecteer 'Op basis van FTE' en klik op 'Verversen'

In het rapport vind je onderaan het totaal FTE van de organisatie in de geselecteerde periode. Let hierbij wel op dat oproepkrachten mee worden gerekend als 0.0 FTE.
Je kunt het rapport exporteren door rechts op het groene Excel teken te drukken.

Rapport: Premies

Stap 1
Ga naar rapporten in de organisatie
Klik in het vak Salaris op het rapport 'Premies'
Selecteer het juiste bedrijf/afdeling
Selecteer bij de berekening 'ZVW premie door werkgever', dit is een component dat bij iedere werknemer van toepassing is
Selecteer de gewenste periode
Klik op 'Verversen'

Stap 2
Exporteer het rapport naar Excel door op het groene icoontje te klikken.

Stap 3
Tel het FTE van alle medewerkers bij elkaar op
Vul het totaal in onderaan de kolom in Excel

Je hebt nu een overzicht van het Totaal FTE van de organisatie in de geselecteerde periode, inclusief oproepkrachten.