Waar moet ik opletten wanneer de partner of meewerkende kinderen van de DGA in dienst komen? - Humanwave

Waar moet ik opletten wanneer de partner of meewerkende kinderen van de DGA (of eigenaar) in dienst komen?

Wanneer de partner of meewerkende kinderen van de Directeur Grootaandeelhouder (DGA) in dienst komen bij de holding, hoeven er voor deze medewerkers geen sociale verzekeringen te worden afgedragen (WW, WAO, ZW). De ZVW-premie moet nog wel afgedragen worden. In deze helpfile doorlopen we de stappen hoe je het profiel van de partner, of meewerkend kind, van de DGA kunt inrichten.

Is partner in eerste instantie als normale werknemer in dienst, en gaat pas later over naar de holding?
Dan raden wij je aan om de eerste medewerkersprofiel af te sluiten, en een nieuw medewerkerprofiel aan te maken voor de partner, voor het nieuwe medewerkersprofiel volg je de onderstaande stappen.
Zo voorkom je fouten.

Stap 1 - Nieuwe medewerker
Ga via Start naar Medewerkers en klik op het plusteken om een nieuwe medewerker toe te voegen.
De partner of het meewerkende kind kan aangemaakt als type Werknemer. Doorloop alle velden die volgen.

Stap 2 - Nieuwe instellingen belasting
Wanneer de medewerker succesvol is aangemaakt, klik dan naar de arbeidsrelatie. Hier moeten de instellingen voor de loonaangifte nog juist gezet worden.
Klik door naar de "Instellingen Belasting". Open onder in de geavanceerde instellingen.

Scroll naar beneden, geef het volgende aan:
  1. Uitzondering verzekering: "A - Echtgenoot of familie van eigenaar of van de DGA"
  2. WW: Nee
  3. ZW: Nee
  4. WAO/IVA/WGA: Nee
  5. ZVW: Wel verzekeringsplichtig, normaal tarief werkgeversheffing.

Kies voor Bewaar om de instellingen op te slaan.
De medewerker staat nu helemaal juist ingesteld en kan verloond worden.