Waar vind ik een (totaal) journaalpost? - Humanwave

Waar vind ik een (totaal) journaalpost?

Je vindt de journaalpost per periode binnen Humanwave op organisatieniveau, onder de tab 'Salaris' en vervolgens onder de kop 'Journaalposten'.

Links staan een aantal filters, boven de knop 'verversen'.
  • Medewerkers: Dit geeft de journaalposten per medewerker, afdeling, totaal, of een totaal (ook credit verdelen) weer.
  • Selecteer een medewerker, afdeling of type (berekening of grootboek). Dit filter is afhankelijk van het eerste filter en toont een individuele journaalpost.
  • Alle bedrijven: Dit geeft de journaalpost per bedrijf of van alle bedrijven samen in de geselecteerde periode.
Rechts kan de periode geselecteerd worden. Na het laden, kan de journaalpost geĆ«xporteerd naar PDF en Excel.

Type journaalpost
Als je voor Totaal hebt gekozen, dan kan je in het tweede filter kiezen uit "Berekening" of "Grootboekrekening". Bij "Berekening" worden de resultaten per grootboekrekening per salaris berekening getoond; er wordt dan bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt tussen de afdrachten ZVW en de afdrachten WW.

Bij "Grootboekrekening" worden de resultaten per grootboekrekening getoond; er wordt dan bijvoorbeeld een geen onderscheid gemaakt tussen de afdrachten ZVW en de afdrachten WW (indien deze op dezelfde grootboekrekening staan).

Totaaljournaalpost over het hele jaar
Wanneer je op zoek bent naar de totaal journaalpost over het gehele jaar, dan kun je deze ophalen onder Rapporten.
  1. Ga via het Start naar Rapporten en kies onder Financieel 'Journaalpost';
  2. Geef de filters in;
  3. Geef bij periode: januari tot december aan.
  4. Kies verversen.

De totaaljournaalpost over het hele jaar wordt nu geladen.