Hoe voeg ik een medewerker toe?


U kunt verschillende typen medewerkers toevoegen. Humanwave ondersteunt behalve contracten met werknemers ook contracten met externen zoals gedetacheerden, uitzendkrachten, vrijwilligers, ZZP’ers of stagiaires.


U kunt op de volgende manier een medewerker toevoegen aan uw organisatie:


Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie:


Hoofdpagina%20organisatie.jpg


Stap 2
U ziet een lijst van medewerkers die eerder zijn toegevoegd. Om een medewerker toe te voegen klikt u rechts boven op
Stap 3

U kunt nu in drie stappen de medewerker vastleggen in het systeem. In de eerste stap vult u een aantal basisgegeven in betreffende de medewerker en zijn contract:


medewerker%20toevoegen%20stap%201.jpgStap 4

In de tweede stap voert u de reguliere werktijden van de medewerker in:


medewerker%20toevoegen%20stap%202..jpg


Stap 5

In de derde stap selecteert u het contracttype:


medewerker%20toevoegen%20stap%203..jpgStap 6

Wanneer u op 'Bewaar ingevoerde gegevens en sluiten' klikt, zal alle informatie die tot dusver is ingevoerd bewaard worden. U kunt er voor kiezen om meer details van uw medewerkers toe te voegen in de schermen die volgen. Dit is noodzakelijk wanneer u gebruik maakt van het salarispakket van humanwave. Deze informatie is bijvoorbeeld nodig voor het genereren van loonstroken. Wanneer u meer details wilt invoeren, klikt u rechts onderin op 'Volgende'. Het volgende scherm verschijnt:


medewerker%20toevoegen%204..jpgStap 7

Wanneer u deze gegevens heeft ingevoerd, klikt u op 'Volgende'. U komt in het scherm terecht waar u andere contractinstellingen en arbeidsvoorwaarden kunt invoeren:


medewerker%20toevoegen%20stap%205..jpgStap 8

Wanneer u op 'Volgende' klikt, komt u in het scherm terecht waar u het salaris, verlof en ATV kunt instellen voor de medewerker die u aanmaakt: 


medewerker%20toevoegen%20stap%206..jpgStap 9

In het scherm dat volgt wanneer u op 'Volgende' klikt, kunt u een eventuele netto inhouding invoeren.


medewerker%20toevoegen%20stap%207..jpgStap 10

Wanneer u op 'Volgende' klikt komt u in het laatste scherm terecht. Hier kunt u de contactgegevens en eventuele in dienst taken van de medewerker invoeren. Wanneer alles klopt, klikt u op 'Bewaar' en de medewerker is aangemaakt.


medewerker%20toevoegen%20stap%208..jpg


Let op: Wanneer u de overige stappen niet doorloopt en u humanwave voor de salarisverwerking gebruikt, moet u later alsnog enkele gegevens aanvullen, zoals geboortedatum, adresgegevens en salarisgegevens.