Hoe wijzig ik de fte van een medewerker?

De fte van een medewerker kunt u in het contract wijzigen. Het is echter ook mogelijk dat de fte wijzigt omdat de medewerker een nieuw contract krijgt. Kijk hiervoor bij Hoe verleng ik een contract voor een medewerker?

Er kunnen zich 2 situaties voordoen, waarom u het FTE wijzigt:

1. uw medewerker gaat vanaf een bepaalde datum meer of minder uur werken

2. u heeft het FTE foutief ingevoerd, u wilt de huidige afspraak overschrijven

In stap 5 leest u hoe u kiest voor situatie 1 of 2.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van de organisatie:

Stap 2

Klik op de naam van de medewerker waarvan u de fte wilt wijzigen.

Stap 3

In het profiel van de medewerker klikt u links in de menubalk op 'Arbeidsrelatie'.

Stap 4

Klik bij het contract waarin de fte gewijzigd moet worden op het potloodje achter de regel waarin het huidig aantal fte staat:

Stap 5

Hier bepaald u of de FTE wijziging ingaat vanaf een bepaalde datum, of dat u de FTE aprsraak wilt overschrijven.

Sitautie 1: u wilt het FTE aanpassen vanaf een bepaalde datum:

Nadat u op het potloodje heeft gelikt kies u voor 'aanpassen vanaf een bepaalde datum'. U komt nu in een nieuw scherm terecht met 'Salaris' als titel. Een nieuwe fte gaat vaak samen met een verandering in het salaris, daarom is de functie ondergebracht onder de salarisopties. In dit nieuwe scherm kiest u de datum waarop de FTE wijziging ingaat. Zodra u het nieuwe FTE invoert, zal humanwave automatisch de nieuwe aantal uren en het bijbehorende salaris berekenen.

Sitautie 2: u wilt het huidige FTE overschrijven:

Klik op de link achter 'Huidige aanpassen'. U komt nu in een nieuw scherm terecht met 'Salaris' als titel. Een nieuwe fte gaat vaak samen met een verandering in het salaris. Daarom is de functie ondergebracht onder de salarisopties. In dit nieuwe scherm kunt het het juiste FTE invoeren. Zodra u het nieuwe FTE invoert, zal humanwave automatisch de nieuwe aantal uren en het bijbehorende salaris berekenen.

• U kunt er in deze stap ook voor kiezen om het salaris en de fte in zijn geheel te verwijderen. Hou hierbij rekening met het feit dat deze medewerker dan niet meer verloond kan worden.

Let opHet is van belang te weten dat het 'wijzigen van fte' betekend dat de huidige fte gewijzigd wordt en dus niet meer in het contract terug te zien is. Het bewerken kunt u doen wanneer de ingevoerde fte niet juist is en de juiste fte nu ingevoerd wordt. Wanneer u een 'nieuwe fte' toevoegt, blijft de huidige fte wel zichtbaar in het contract van de medewerker.