Hoe voer ik een contact voor noodgevallen in?


In veel gevallen is het wenselijk om van uw medewerkers een "In geval van nood" telefoonnummer te hebben.

Dit nummer voor noodgevallen kan op twee manieren ingevoerd worden in humanwave. Beide manieren worden hieronder beschreven.


1. Voeg een nummer voor noodgevallen toe aan de contactgegevens van de medewerker zelf.

Ga hiervoor naar het profiel van de medewerker en klik op het plusje bij 'Contact'. In het invoerveld 'Telefoonnummer' kunt u vervolgens het nood telefoonnummer invoeren zoals hieronder in het voorbeeld te zien is.


In dit geval staat het type op 'Prive'. Wanneer u dit doet, zal dit nummer voor andere werknemers niet zichtbaar zijn. Alleen de mensen binnen de organisatie die een HR manager of Supervisor rol hebben kunnen deze gegevens zien, omdat zij deze gegevens ook aan kunnen passen. Wanneer u wilt dat andere medewerkers dit noodnummer ook mogen zien, dient u het type op 'Zakelijk' te zetten. 


2. Voeg een in geval van nood familielid toe aan de relaties van de medewerker.

Via het scherm 'Relaties' binnen het profiel van uw medewerkers kunt u in het tabblad 'Familie' via het plusje een familielid toevoegen.Vervolgens kunt u het profiel van de relatie openen door op de naam van de relatie te klikken. Hierna kunt u op dezelfde wijze als eerder beschreven een telefoonnummer bij "Contact" toevoegen.


Wij raden aan om optie 1 te gebruiken. Dit omdat bij optie 2 eerst het profiel van de relatie dient te worden geopend alvorens het telefoonnummer zichtbaar is.