Waar kan ik de extra of minder gewerkte uren controleren en afhandelen?


U kunt de extra of minder gewerkte uren controleren en afhandelen via het scherm 'Organisatie -> Schema -> afhandelen' of via 'Medewerker -> Planning -> afhandelen'.

Hier vergelijken wij de uren t.o.v. de afspraken die gemaakt zijn. Deze instellingen kunt u in de Algemene instellingen van het bedrijf instellen onder het tabblad Planning en tijdsregistratie:


U kunt de uren vergelijken op de volgende manieren:

 • Tijdsregistratie vs Contract -> Dit gebruikt u als de medewerkers worden uitbetaald op basis de gerealiseerde uren (aan- en afwezigheidsmeldingen).
  Voorbeeld:

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en registreert 20 uur aanwezigheid -> er gebeurt niets. 

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en registreert 22 uur aanwezigheid -> afhankelijk van de gekozen instelling (uitbetalen, verlofsaldo of plus min saldo) wordt voorgesteld deze uren te verrekenen. Als gekozen is voor uitbetalen wordt voorgesteld de 2 uur uit te betalen.

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en registreert 18 uur aanwezigheid; als gekozen is voor verlofsaldo wordt voorgesteld deze 2 uur van het verlofsaldo af te trekken.


 • Planning vs Contract -> Dit gebruikt u als de medewerkers worden uitbetaald op basis van de geplande uren.
  Voorbeeld: 

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en is 20 uur gepland -> er gebeurt niets. 

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en is 22 uur gepland; afhankelijk van de gekozen instelling (uitbetalen, verlofsaldo of plus min saldo) wordt voorgesteld deze uren te verrekenen. Als gekozen is voor uitbetalen wordt voorgesteld de 2 uur uit te betalen.

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en registreert 18 uur aanwezigheid; als gekozen is voor plus min saldo wordt voorgesteld deze 2 uur van het plus min saldo af te trekken.

 • Planning vs Tijdsregistratie -> Dit gebruikt u als de medewerkers worden afgerekend op de geplande uren.
  Voorbeeld: 

- Een medewerker heeft een planning van 20 uur per week en heeft 20 uur geregistreerd -> er gebeurt niets. 

- Een medewerker heeft een planning van 20 uur per week en is 22 uur geregistreerd; afhankelijk van de gekozen instelling (uitbetalen, verlofsaldo of plus min saldo) wordt voorgesteld deze uren te verrekenen. Als gekozen is voor uitbetalen wordt voorgesteld de 2 uur uit te betalen.

- Een medewerker heeft een planing van 20 uur per week en registreert 18 uur aanwezigheid; als gekozen is voor plus min saldo wordt voorgesteld de -2 uur van het plus min saldo af te trekken.

 • Urenregistratie vs Contract -> Dit gebruikt u als medewerkers worden afgerekend op de uren die ze schrijven op projecten.

           Voorbeeld:

Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en heeft 20 uur op projecten geschreven -> er gebeurt niets.

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en heeft 22 uur op projecten geschreven; afhankelijk van de gekozen instelling (uitbetalen, verlofsaldo of plus min saldo) wordt voorgesteld deze uren te verrekenen. Als gekozen is voor uitbetalen wordt voorgesteld de 2 uur uit te betalen. 

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en registreert 18 uur aanwezigheid; als gekozen is voor plus min saldo wordt voorgesteld de -2 uur van het plus min saldo af te trekken.

                

 • Urenregistratie vs Planning -> Dit gebruikt u als de geschreven uren op projecten worden vergeleken met de planning

           Voorbeeld:

- Een medewerker heeft een planning van 20 uur per week en heeft 20 uur op projecten geschreven -> er gebeurt niets. 

- Een medewerker heeft een planning van 20 uur per week en heeft 22 uur op projecten geschreven; afhankelijk van de gekozen instelling (uitbetalen, verlofsaldo of plus min saldo) wordt voorgesteld deze uren te verrekenen. Als gekozen is voor uitbetalen wordt voorgesteld de 2 uur uit te betalen.

- Een medewerker heeft een planning van 20 uur per week en heeft 18 uur op projecten geschreven; als gekozen is voor plus min saldo wordt voorgesteld de -2 uur van het plus min saldo af te trekken.