Hoe kan ik de vakbondscontributie instellen?


Het is in humanwave mogelijk de vakbondscontributie in te stellen en deze vervolgens toe te wijzen aan een medewerker. Dit doet u als volgt:


Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van de organisatie door op de organisatienaam te klikken.


Hoofdpagina%20organisatie.jpg


Stap 2

Klik op het tandwieltje rechts naast de organisatienaam om naar de instellingen van de organisatie te gaan.


Instellingen%20organisatie.jpgStap 3

Ga vervolgens naar het tabblad 'Salaris'.


Salaris%20-%20tabblad..jpgStap 4

Klik op het plus-teken rechts bovenaan om een salariscomponent toe te voegen.


Salaris%20component%20toevoegen..jpgStap 5

Wanneer u een 'Vakbondscontributie (bruto)' toe wilt voegen, selecteer u naast salarisvergoeding 'Bruto inhouding'. Vervolgens geeft u als omschrijving 'Vakbondscontributie (bruto)'. Op deze manier zal deze bruto inhouding bij de afspraken van de medewerker vertoont worden als 'Vakbondscontributie (bruto)' in plaats van 'Bruto inhouding'.


vakbondscontributie%20(bruto)..jpg

Stap 6

Bewaar de aanpassingen. Maak vervolgens een nieuwe component aan door wederom op het plus-teken te klikken. Deze geeft u de naam 'Vakbondscontributie (netto)'. Bij salarisberekening geeft u 'Netto vergoeding' aan en naast omschrijving vult u 'Vakbondscontributie (netto)' in. Selecteer naast 'Wanneer belast?' Altijd.


vakbondscontributie%20(netto)..jpg


Stap 7

Wanneer de componenten zijn toegevoegd, gaat u naar de 'Arbeidsrelatie' van de medewerker waar u deze componenten wilt toevoegen. Vervolgens klikt u op het plus-teken rechts bovenin om een nieuwe afspraak toe te voegen.


afspraak%20toevoegen..jpg


Stap 8

Hier selecteer u de gewenste afspraak die u aan de medewerker wilt koppelen. Klik op 'Volgende' om de details betreffende deze afspraak in te voeren en klik op 'Bewaar' om de afspraak definitief toe te voegen.