Wat voor soort contracten onderscheiden we in humanwave?


In humanwave onderscheiden we vier soorten contracten:


- Standaard: Dit is een contract met een vast aantal uren per week, voltijd of deeltijd. Bijvoorbeeld: Een werknemer heeft een contract van 7 maanden waarin hij elke week 40 uur werkt. Deze uren staan vast in zijn planning.


- Oproepkracht: Dit zijn werknemers die werken wanneer ze opgeroepen worden. Dit worden ook wel 'nul-uurders' genoemd. Per week verschilt hoe vaak en hoe lang deze werknemer werkt. Hij wordt ingezet wanneer nodig.


- Min - Max: Dit is een contract waarin het aantal uur kan verschillen per week, maar er wel een minimum aantal uur werk per week is ingesteld. Bijvoorbeeld: Een werknemer heeft een contract van 16 - 32 uur per week. Het aantal uur dat gewerkt wordt kan variƫren tussen de 16 en 32 uur per week, afhankelijk van de hoeveelheid werk dat beschikbaar is. Het minimaal aantal uur wordt uitbetaald, in dit geval 16. Alle extra gewerkte uren kunnen worden afgehandeld op de manier dat in de organisatie instellingen staat ingesteld.


- Jaar uren: Dit is een contract waarin het aantal uur staat dat er in een periode gewerkt dient te worden. Bijvoorbeeld: Een werknemer met dit contract kan zelf bepalen wanneer hij werkt, als hij maar 500 uur per jaar werkt.