Hoe zet ik loonheffingskorting aan/uit?

Het kan zijn dat de loonheffing bij een medewerker gedurende het contract aan- of uitgezet moet worden. Het is hierbij wel belangrijk dat u een nieuwe loonheffingsverklaring ontvangt van de medewerker. Bewaar deze verklaring in het personeelsdossier van uw medewerker, zodat u altijd kunt terug vinden waarom u de instelling heeft gewijzigd.

In deze helpfile leggen wij uit hoe u de loonheffing aan of uitzet in de arbeidsrelatie van de medewerker.

Stap 1

Ga naar het tabblad 'Medewerkers' en klik op de naam van de medewerker.

Stap 2

Ga naar de arbeidsrelatie van de medewerker en klik op het tabblad 'Instellingen belasting'.

Stap 3 (de loonheffingskorting moet vanaf een bepaalde periode worden toegepast).

Wanneer u de heffingskorting wilt toepassen (wijzigen) vanaf een bepaalde periode, dan kiest u voor het '+' boven het potloodje in het tabblad 'Instellingen belasting'. Hier kiest u vervolgens de maand wanneer de heffingskorting in moet gaan en klik 'bewaar'.

Binnen de arbeidsrelatie ontstaat nu een nieuwe regel met de opgegeven ingangsperiode. Klik op het potloodje binnen deze nieuwe regel en zet de heffingskorting op 'Ja' of 'Nee' zoals beschreven in de volgende stap.

Stap 4 (de loonheffingskorting staat fout)

Klik vervolgens op het potloodje om wijzigingen aan te brengen in de instellingen voor de belasting.

Zet vervolgens de heffingskorting op 'Ja' of op 'Nee' en scroll naar beneden en klik op Bewaar.

Let op. De loonheffingskorting is gewijzigd in de instellingen belasting, dit is echter niet gewijzigd in de al verstuurde loonaangiften. Het is niet mogelijk om de al verloonde maanden te corrigeren. Neem contact op met de support afdeling als u hier vragen over heeft.