Waar kan ik het percentage bijzonder tarief aanpassen?

U kunt het percentage bijzonder tarief aanpassen in de kaart van de medewerker.

Stap 1

Kies in de lijst met medewerkers de medewerker waarvan u het bijzonder tarief aan wilt passen.

Stap 2

Kies in het linker menu voor 'Arbeidsrelatie'

Stap 3

Ga naar het tabblad 'Instellingen belasting'

Stap 4

Klik op het plusteken om een nieuwe periode toe te voegen.

Kies de maand vanaf wanneer het bijzonder tarief moet worden aangepast, klik daarna op bewaar.

Nu wordt er een nieuwe periode toegevoegd in de instellingen belasting.

Klik op het potloodje om de instellingen te wijzigen en klik op 'Bewaar'.

Let op. Het is niet de bedoeling dat u het percentage aanpast in al verloonde maanden. Het percentage is immers al gebruikt in de verloonde maanden.

U kunt dit niet meer corrigeren voor de medewerker. Indien het verkeerde percentage bijzonder tarief is ingehouden, dan zal de medewerker aan aanslag ontvangen van de Belastingdienst bij de aangifte Inkomstenbelasting.

Nog niet verloond

Indien u de periode nog niet heeft verloond en het percentage in beginsel onjuist is, dan kunt u het huidige percentage in de huidige periode aanpassen.