Plus/min uren: wat is er veranderd in de weergave?

Wanneer u in uw organisatie gebruik maakt van plus/min uren, kunt u deze op meerdere manieren invoeren in humanwave. Voorheen werden plus/min uren weergegeven als een aantal uur bovenaan de planning. 
Deze weergave wordt nog wel gehanteerd wanneer er gebruik wordt gemaakt van 'afhandelen uren'. De uren die worden afgehandeld aan het einde van de week en afgehandeld worden als plus/min uren, worden op bovenstaande manier weergegeven.


Vanaf het heden worden de plus/min uren op een andere manier weergegeven in de planning. Plus uren worden weergegeven als een extra planning en min uren worden weergegeven als een mindering op de planning. Op deze manier kan inzichtelijker gemaakt worden wanneer de plus/min uren gerealiseerd zijn. De nieuwe weergave heeft enkele gevolgen waar rekening mee gehouden dient te worden. Zo is het niet mogelijk om de oude weergave aan te passen naar de nieuwe weergave. Wanneer het toch de bedoeling is om de plus/min uren aan te passen die op de oude manier worden weergegeven, dient u de plus/min uren te verwijderen en opnieuw toe te voegen.

Ook heeft de nieuwe weergave gevolgen voor de mobiele app. Wanneer de app niet up-to-date is, zullen plus/min uren die worden ingevoerd in de app worden weergegeven als de oude weergave. Het is dus belangrijk dat de app up-to-date is. Wanneer de app op de nieuwste versie draait, zal het niet meer mogelijk zijn om oude plus/min uren aan te passen.