Correctie loonaangifte: verkeerd ingevoerde geboortedatum van een medewerker


Het kan gebeuren dat bij het aanmaken van de medewerkers in humanwave een verkeerde geboortedatum wordt ingevoerd. Wanneer u daarbij gebruikt maakt van de salarismodule van humanwave, worden deze (foutieve) gegevens meegezonden in de loonaangifte. Deze loonaangifte moet dan gecorrigeerd worden. De volgende scenario's kunnen zich voordoen.


1. U maakt een nieuwe loonaangifte aan voor de periode(s) waarin de foutieve geboortedatum is meegenomen. De bedragen van de nieuw aangemaakte loonaangiften is gelijk aan de reeds goedgekeurde loonaangiften. 

Voorbeeld: U begint in januari met de loonaangifte en op 10 april ontvangt u een bericht van de Belastingdienst dat er een geboortedatum niet juist is ingevoerd. De loonaangiftes voor januari, februari en mogelijk maart zijn de deur al uit met de foutieve gegevens. Na het aanpassen van de geboortedatum dient het volgende te gebeuren. Voor al deze periodes dient de loonaangifte opnieuw aangemaakt en verzonden te worden. Hierbij komt u erachter dat de bedragen van de reeds goedgekeurde loonaangiftes gelijk is aan die van de nieuw aangemaakte loonaangiftes. Deze kunt u dan verzenden.


2. U maakt een nieuwe loonaangifte aan voor de periode(s) waarin de foutieve geboortedatum is meegenomen. De bedragen van de nieuw aangemaakte loonaangiften verschillen van de reeds goedgekeurde loonaangifte.

Voorbeeld: De loonaangiftes voor januari, februari en mogelijk maart zijn de deur al uit met de foutieve gegevens. Voor al deze periodes dient de loonaangifte opnieuw aangemaakt en verzonden te worden. Hierbij komt u erachter dat de bedragen van de reeds goedgekeurde loonaangiftes anders zijn aan die van de nieuw aangemaakte loonaangiftes. Er moet onderzocht worden waar deze verschillen vandaan komen. Mogelijk zijn er andere aanpassingen gemaakt waardoor het bedrag van de loonaangifte niet overeenkomt. Wanneer dit het geval is, zal er een correctie plaats moeten vinden. Neem hiervoor contact op met de supportafdeling van humanwave.