Adviseer uw medewerkers om belastingaangifte te doen


Het kan voor uw medewerkers heel goed uitpakken om belastingaangifte te doen voor 1 mei 2017. Maar wanneer moeten medewerkers belastingaangifte doen? Zie hiervoor de informatie van de Belastingdienst.

De meeste mensen hebben in januari of februari 2017 de jaaropgaaf van u ontvangen. Op het moment dat een werknemer de jaaropgaaf ontvangt, kan er aangifte gedaan worden.

Een werknemer kan ook automatisch een bericht van de Belastingdienst krijgen, waarin staat tot wanneer je belastingaangifte kunt doen. De uiterste datum is 1 mei. Doet de werknemer aangifte voor 15 april , dan garandeert de Belastingdienst teruggave voor 1 juli.

Ook wanneer de werknemer geen bericht van de Belastingdienst ontvangt, is het wellicht verstandig om belastingaangifte doen. Dit is het geval wanneer de werknemer denkt  dat hij of zij  denkt meer dan 14 euro belasting terug zal krijgen of als de werknemer denkt  dat hij of zij meer dan 45 euro belasting moet betalen.

De snelste manier om te zien of de werknemer nog belasting terugkrijgt of moet betalen, is door het invullen van de aangifte.

Wij adviseren ondernemers van harte dit te delen met de medewerkers.