Hoe maak ik een concept loonstrook?

Wanneer u gebruik maakt van humanwave Salaris en zelf loonstroken aan moet maken voor de verloning, is het belangrijk dat er eerst concept loonstroken gemaakt worden zodat deze gecontroleerd kunnen worden. Een goede controle is belangrijk, want u wilt niet dat een medewerker een foutieve loonstrook in zijn documentatie te zien krijgt. Hoe een conceptstrook aangemaakt kan worden, staat hieronder stapsgewijs uitgelegd.

Stap 1

Ga maar het salaris menu

Stap 2

Ga naar het tabblad 'Loonstroken'

Stap 3

Klik op het plus-teken om stroken toe te voegen

Stap 4

Kies voor 'Controle' en kies voor wie je de loonstroken aan wilt maken (elk bedrijf, een enkel bedrijf, alle medewerkers of een enkele medewerker)

Stap 5

De loonstro(o)k(en) word(en) gedraaid. Wanneer deze klaar zijn, krijg je bovenaan het scherm een melding dat de loonstrook klaar staat.

Wanneer de conceptstroken correct zijn en volledig, dan kunnen de definitieve stroken gedraaid worden. Deze komen in de documentatie van de medewerker terecht en zijn voor de medewerker in te zien via de app.