Beste advies wat wij je kunnen geven (humanwave HR)


De HR- en Salarisadministratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden.

Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig. 

Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in humanwave en dat je dit ook 100% foutloos doet?


Wij geven je onderstaand onze 5 adviezen:


1.  Bij een verandering in de data bij een bestaande medewerker kijk altijd eerst in onze helpfile ‘10 veel voorkomende HR & Salaris situaties’.

2. Hanteer bij een wijziging altijd  ‘aanpassen vanaf een bepaalde datum’ zodat de historie blijft bestaan en je humanwave altijd kunt raadplegen voor het hele dossier.

3. Hanteer een goede onderlinge samenwerking wanneer de HR- en Salarisadministratie de verantwoordelijkheid is van verschillende collega’s. Laat de HR verantwoordelijke wijzigingen altijd communiceren met de Salaris verantwoordelijke. Helemaal wanneer het gaat om terugwerkende kracht mutaties. Dit om fouten te voorkomen. 

4. Denk heel goed na of het verstandig is om een wijziging met terugwerkende kracht in te voeren wanneer de wijziging betrekking heeft op een maand die al is verloond. Verloon je niet met humanwave, overleg deze wijzigingen dan tijdig met de salarisadministrateur, alvorens je de wijziging daadwerkelijk doorvoert.  

5. Hanteer iedere maand ons IMCAV model, zodat je iedere maand gestructureerd de verloning doorgaat. Want, structuur zorgt voor routine, en routine verkleint de kans op fouten. 


Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar help@humanwave.nl. 


Wij wensen je veel plezier met humanwave!


Team humanwave