Beste advies wat wij je kunnen geven (humanwave HR + Salaris)


De HR- en Salarisadministratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig. 

 

Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in humanwave en dat je dit ook 100% foutloos doet. 


Wij geven je onderstaand onze 7 adviezen:


1.  Bij een verandering in de data bij een bestaande medewerker kijk altijd eerst in onze helpfile ‘10 veel voorkomende HR & Salaris situaties’ 

2. Hanteer bij een wijziging altijd  ‘aanpassen vanaf een bepaalde datum’ zodat de historie blijft bestaan en je humanwave altijd kunt raadplegen voor het hele dossier

3. Gebruik altijd het rapport ‘Vergelijk salarisperioden’, zodat je wijzigingen eenvoudig ziet en je deze extra goed kunt controleren

4. Hanteer een goede onderlinge samenwerking wanneer de HR- en Salarisadministratie de verantwoordelijkheid is van verschillende collega’s. Laat de HR verantwoordelijke wijzigingen altijd communiceren met de Salaris verantwoordelijke. Helemaal wanneer het gaat om terugwerkende kracht mutaties. Dit om fouten te voorkomen. 

5. Denk heel goed na of het verstandig is om een wijziging met terugwerkende kracht in te voeren wanneer de wijziging betrekking heeft op een maand die al verloond is. Verloon je met humanwave dan raden we je sterk aan om dit niet te doen, en de mutaties in een komende loonperiode te verwerken, dit zorgt voor een heldere administratie. 

6. Wanneer je helemaal klaar bent met de verloning, dan kun je de loonaangifte alvast aanmaken en versturen. Met de loonaangifte sluit je de loonperiode af en kun je geen wijzigingen meer verwerken. 

7. Hanteer iedere maand ons IMCAV model, zodat je iedere maand gestructureerd de verloning doorgaat. Want, structuur zorgt voor routine, en routine verkleint de kans op fouten.


Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar help@humanwave.nl. Je mag ons natuurlijk ook bellen op 085 4015150.


Wij wensen je veel plezier met humanwave!


Team humanwave