Beste advies wat wij je kunnen geven (humanwave HR + Salaris uitbesteed)


De HR- en Salarisadministratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best   lastig. 


Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in humanwave en dat je dit ook 100% foutloos doet.


Wij geven je onderstaand onze 5 adviezen:


1.  Bij een verandering in de data bij een bestaande medewerker kijk altijd eerst in onze helpfile ‘10 veel voorkomende HR & Salaris situaties’ 

2. Hanteer bij een wijziging altijd  ‘aanpassen vanaf een bepaalde datum’ zodat de historie blijft bestaan en je humanwave altijd kunt raadplegen voor het hele dossier

3. Hanteer een goede onderlinge samenwerking wanneer de HR- en Salarisadministratie de verantwoordelijkheid is van verschillende collega’s. Laat de HR verantwoordelijke wijzigingen altijd communiceren met de Salaris verantwoordelijke. Helemaal wanneer het gaat om terugwerkende kracht mutaties. Dit om fouten te voorkomen. 

4. Denk heel goed na of het verstandig is om een wijziging met terugwerkende kracht in te voeren wanneer de wijziging betrekking heeft op een maand die al verloond is. Heb je nog een terugwerkende kracht mutatie? Overleg dan eerst met je humanwave contactpersoon hoe dit het best kan worden gecorrigeerd, om fouten te voorkomen.

5. Hanteer iedere maand ons Full Service IMCAV model, zodat je iedere maand gestructureerd de verloning doorgaat. Want, structuur zorgt voor routine, en routine verkleint de kans op fouten.


Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar help@humanwave.nl. Je mag ons natuurlijk ook bellen op 085 4015150.


Wij wensen je veel plezier met humanwave!


Team humanwave