Hoe stel ik het percentage in voor de inhouding WGA?

Wanneer u 50% van het WGA gedeelte verhaalt op uw medewerkers, dient u ieder jaar bij het openen van het loonjaar te controleren of het percentage correct is. Stel dat u de helft van de WGA premie wilt verhalen op de medewerker, dan dient u het volgende te doen bij de overgang van het ene loonjaar naar het andere:

Allereerst moet het percentage Whk is in de algemene instellingen van de organisatie ingevoerd zijn. Dit percentage krijgt u begin van het jaar toegestuurd door de Belastingdienst. Hoe u dit percentage vervolgens in humanwave zet, wordt hieronder uitgelegd.

Stap 1

Ga naar de algemene instellingen van de organisatie.

Stap 2

Selecteer het bedrijf waarvoor u de Whk in wilt stellen.

Stap 3

Scroll naar de onderkant van de pagina onder het tabblad 'Basis'. Hier kunt u de Whk invoeren.

Stap 4

Klik vervolgens op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan.

Wanneer het Whk% is ingevoerd in de bedrijfsinstellingen in humanwave, vindt u onder het tabblad 'Salaris' in de organisatie instellingen onder 'Netto inhoudingen' een component staan genaamd 'WGA Premie'. Deze component kunt u in de vaste loonafspraken koppelen zodat deze gekoppeld worden aan de medewerker wanneer deze aangemaakt wordt in humanwave. U koppelt de WGA Premie als volgt in de vaste loonafspraken:

Stap 1

Ga naar de instellingen op bedrijfsniveau. Hier ziet u een extra tab 'Vaste loonafspraken'.

Stap 2

Via deplus.JPGbutton kunt u de vaste salarisafspraken koppelen.

Stap 3

Het premie percentage dat netto ingehouden dient te worden op het SV loon van de medewerker kan ingevoerd worden wanneer u achter de toegevoegde vaste loonafspraak op het potloodje klikt. Vervolgens kunt u het percentage instellen.

Stap 3

Wanneer u het component WGA premie bij alle medewerkers direct wilt koppelen, kunt u deze hier toevoegen. Deze afspraken kunnen vervolgens gekoppeld worden aan alle actieve contracten die in humanwave staan. Controleer voordat u de WGA premie koppelt aan de medewerker of de grootboekrekening juist staat ingesteld (grootboekrekening voor kosten afdracht premies).