Hoe maak ik een planning bij een medewerker?

Wanneer u een nieuwe medewerker toevoegt aan humanwave kunt u de planning toevoegen. Wanneer u dit in eerste instantie overslaat, dan kunt u dit op een later moment nog toevoegen. Wanneer een medewerker geen planning heeft, dan wordt de medewerker niet getoond in het Schema. Ook zal de verlofafbouw niet kunnen worden berekend, omdat de afbouw wordt vastgesteld aan de hand van de planning.

In deze helpfile leggen wij uit hoe u een planning kunt toevoegen bij een medewerker.

Stap 1

Ga naar de medewerker, door op de naam te klikken in de lijst met medewerkers.

Stap 2

Ga naar de Arbeidsrelatie en klik op het tabblad 'Planning'. Klik daarna op het plusteken.

Stap 3

U heeft nu de keuze uit het toevoegen van een 'Flex' rooster of een 'Vast rooster', waarbij u met een flex rooster enkel losse dagen in de planning kunt zetten. U kunt nu de stappen doorlopen van de planning. In het eerste scherm vult u de datum 'vanaf' en de datum 'tot en met' in, de locatie en de afdeling waar de medewerker zal werken. Dit zal ook worden weergegeven in het Schema.

Stap 4

In het volgende scherm kunt u het rooster invoeren. Dit doet u aan de hand van het verschuiven van de blokjes. Wanneer u op een vast tijdstip pauze heeft, kunt u een tweede regel toevoegen met het plusteken en de dag splitsen in twee blokken. Wanneer de medewerker de pauze zelf kan inplannen, kunt u het aantal minuten pauze per dag invoeren.

Wanneer u de planning heeft toegevoegd klikt u op 'Bewaar'.