Hoe maak ik een twee-, drie- of vierwekelijkse vaste planning?

Wanneer uw medewerker een rooster heeft wat wisselt per week (2-wekelijks, 3-wekelijks of 4-wekelijks) dan kunt u dit ook in humanwave registeren zonder voor elke week een nieuwe planning in te voeren.

U gebruikt deze functie dus wanneer u het rooster in moet voeren voor een medewerker die bijvoorbeeld de ene week 5 dagen werkt, en de andere week 4 dagen.

Stap 1

Ga naar de medewerker, door op de naam te klikken in de lijst met medewerkers.

Stap 2

Ga naar de Arbeidsrelatie en klik op het tabblad 'Planning'. Klik daarna op het plusteken.

Stap 3

U heeft nu de keuze uit het toevoegen van een 'Flex' rooster of een 'Vast rooster'. Voor het toevoegen van een wekelijks wisselend rooster kiest u voor een 'Vast rooster'. U kunt nu de stappen doorlopen van de planning. In het eerste scherm vult u de datum 'vanaf' en de datum 'tot en met' in, de locatie en de afdeling waar de medewerker zal werken. Dit zal ook worden weergegeven in het Schema.

Stap 4

Kies bovenaan eerst of het gaat om een twee-, drie- of vierwekelijkse planning.

Daarna kunt u per week het juiste rooster invoeren.

Bij een wisselende wekelijkse planning wordt de eerste week waarin de planning gestart is gezien als week 1 (Week 1 is dus niet gelijk aan week 1 van het kalenderjaar).

In het volgende scherm kunt u het rooster invoeren. Dit doet u aan de hand van het verschuiven van de blokjes. Wanneer u op een vast tijdstip pauze heeft, kunt u een tweede regel toevoegen met het plusteken en de dag splitsen in twee blokken. Wanneer de medewerker de pauze zelf kan inplannen, kunt u het aantal minuten pauze per dag invoeren.

Klik daarna op week 2, zodat u de tweede week kunt invoeren:

Ook hier kunt u weer de blokjes heen en weer schuiven om de planning aan te passen.

Nadat u het rooster heeft ingevoerd, klikt u op 'Bewaar'.