Hoe zet ik een nieuwe loonperiode klaar?

In deze helpfile leggen wij u uit hoe u een loonperiode kunt klaar zetten, zodat de Salaris Experts met uw verloning aan de slag kunnen.

Stap 1

Elke maand dient u in humanwave de salarisronde klaar te zetten. U kunt een nieuwe salarisronde klaarzetten in het tabblad ‘Nog te doen’ >‘Salaris’..

Stap 2

U kiest linksboven het bedrijf welke u wilt verlonen en rechtsboven de maand.

Stap 3

Selecteer het bedrijf en periode waarvoor u de mutaties voor de maand/loonperiode wilt invoeren en klik op de groene button ‘Rapporteer de salarismutaties <periode> - <jaar>’.

Het mutatieformulier voor de gekozen maand wordt dan aangemaakt.

U ziet op dit formulier een aantal tabbladen, welke hieronder kort worden beschreven. U kunt gedetailleerde informatie per tabblad vinden in de andere helpfiles, in deze map.

1. Contracten: hier ziet u de nieuwe medewerkers welke deze maand starten, de medewerkers welke deze maand uit dienst gaan en de medewerkers waarvan het contract in deze maand is verlengt.
  2. Planning: In dit scherm ziet u bovenin de nog goed te keuren mutaties rond overwerk, verlof en extra gewerkte uren en onder in het scherm de verzoeken welke reeds zijn goedgekeurd.
  3. Declaraties: In dit scherm ziet u bovenin de nog goed te keuren onkostendeclaraties en onder in het scherm wat reeds is goedgekeurd.
  4. Wijzigingen: Hier vult u per medewerker de wijzigingen in welke voor de verschillende medewerkers moeten worden doorgevoerd.
  5. Mutaties: Hier ziet u per medewerker de wijzigingen die voor de verschillende medewerkers al zijn doorgevoerd.
  6. Doorsturen: Hier krijgt u een samenvatting, kunt u een algemene opmerking toevoegen en de betaaldatum invoeren.

Onze Salaris Experts kunnen aan het werk zodra u  in de laatste tab de betalingsdatum van de maand/loonperiode hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt.

Wanneer u iedere maand de stappen zorgvuldig doorloopt dan kan er niets fout gaan. Wij staan met veel plezier voor u klaar!