Hoe zet ik een nieuwe periode klaar?


Stap 1

Elke maand dient u in humanwave de salarisronde klaar te zetten. U kunt een nieuwe salarisronde klaarzetten door naar het volgende tabblad te gaan: "Nog te doen/Salaris".Stap 2

U kiest linksboven het bedrijf welke u wilt verlonen en rechtsboven de maand.Stap 3
Wanneer er nog geen mutatieformulier is aangemaakt, kiest u voor de groene button 'Rapporteer salaris wijzigingen jaar : maand'.Het mutatieformulier voor de gekozen maand wordt dan aangemaakt.

U ziet op dit formulier een aantal tabbladen, welke hieronder kort worden beschreven. U kunt gedetailleerde informatie per tabblad vinden in de andere helpfiles.


  1. Contracten: hier ziet u de nieuwe medewerkers welke deze maand starten, de medewerkers welke deze maand uit dienst gaan en de medewerkers waarvan het contract in deze maand is verlengt.
  2. Planning: In dit scherm ziet u bovenin de nog goed te keuren mutaties rond overwerk, verlof en extra gewerkte uren en onder in het scherm de verzoeken welke reeds zijn goedgekeurd.
  3. Declaraties: In dit scherm ziet u bovenin de nog goed te keuren onkostendeclaraties en onder in het scherm wat reeds is goedgekeurd.
  4. Wijzigingen: Hier vult u per medewerker de wijzigingen in welke voor de verschillende medewerkers moeten worden doorgevoerd.
  5. Mutaties: Hier ziet u per medewerker de wijzigingen die voor de verschillende medewerkers al zijn doorgevoerd.
  6. Doorsturen: Hier krijgt u een samenvatting, kunt u een algemene opmerking toevoegen en de betaaldatum invoeren.