Tabblad wijzigingen, wat kan ik hier doen?

In het tabblad 'Wijzigingen' kunt u eenmalige mutaties invullen per medewerker, welke de Full Service salaris administrateur voor u zal verwerken. Het gaat dus om mutaties welke u nog niet zelf heeft verwerkt in de arbeidsrelatie(s) van de medewerker(s).

U kunt hierbij denken aan:

- eenmalige bonus;

- uitbetalen van extra uren welke niet zijn afgehandeld in het schema of middels flex plannen;

- consignatie diensten;

- overwerk;

- salarisverhogingen;

- inhoudingen op het salaris zoals boetes, schades, personeelsaankopen;

- inhouding van een reeds uitbetaald voorschot.

Hoe voert u de wijzigingen in?

Stap 1

Eerst selecteert u de medewerker waar het om gaat. Dit doet u in het vak 'Selecteer een medewerker'.

Stap 2

Zodra u de eerst letters van de naam van de medewerker intypt, zal humanwave een suggestie doen.

Stap 3

Klik op de naam en klik op 'Toevoegen'

Zodra u op 'Toevoegen heeft geklikt, verschijnt er een regel onder de naam van de medewerker met 'Soort' 'Bedrag' en 'Toelichting'.

Wanneer u rechts op het plusteken klikt, verschijnen er invulvakjes, waar u de wijziging kunt invullen. Geef het volgende aan:

1. Bij 'Soort' geeft u aan of het om een vergoeding of een inhouding gaat

2. Bij 'Bedrag' geeft u aan hoeveel u wilt vergoeden of inhouden

3. Bij 'Toelichting' kunt u een omschrijving opgeven welke op de loonstrook moet komen, of u kunt uitleggen wat de wijziging precies inhoudt, zodat we de wijziging juist kunnen doorvoeren.

Wanneer u wijzigingen voor meerdere medewerkers wilt toevoegen, dan dient u elke medewerker apart toe te voegen. U voert de volgende naam in in het selectievak en u klikt daarna op 'Toevoegen'. Er zal weer een nieuwe regel worden aangemaakt voor de medewerker.

U kunt wederom met het plusteken een regel toevoegen voor de medewerker voor het toevoegen van een wijziging. Voor elke wijziging maakt u aparte regel aan met het plusteken. Wanneer u 3 wijzigingen heeft voor een medewerker in 1 periode, dan klikt u 3 keer op het plusteken om 3 regels aan te maken.

Indien u een wijziging heeft toegevoegd welke niet juist is, dan kunt u de tekst en bedragen gewoon nog wijzigen in de invulvakjes.

Indien de wijziging verkeerd is en moet worden verwijderd, dan kunt u achter de wijziging op het 'Minteken' klikken. Zodra u het minteken heeft ingeklikt, is de wijziging definitief weg.

Waneer u alle eenmalige wijzigingen heeft toegevoegd, klikt u onderaan de pagina op 'Bewaar'.

Let op: De Full service salaris administrateur gaat aan de hand van dit overzicht de wijzigingen voor u verwerken in de arbeidsrelaties van de medewerkers. Het toevoegen van wijzigingen in dit scherm heeft dus nog niet direct invloed op de berekeningen van de medewerkers. Zodra de Full Service salaris administrateur de wijzigingen voor u heeft verwerkt, zijn ze zichtbaar in de arbeidsrelatie en op de loonjournaalposten.