Hoe stel ik het werkhervattingskas (WHK) percentage in?

Binnenkort kun je een brief van de Belastingdienst verwachten met het nieuwe percentage voor de werkhervattingskas premie (WHK premie) voor 2019. In tegenstelling tot de overige sociale premies is het percentage voor deze premie verschillend per bedrijf.

Op onderstaande afbeelding is terug te zien waar het WHK premiepercentage is terug te vinden in de brief van de Belastingdienst.

Schermafbeelding 2017-11-07 om 19.47.06.png

Wij raden aan om de brief op te slaan onder de documenten van de organisatie. Om alles op een plek bij elkaar te brengen.

Je kunt dit vervolgens in humanwave instellen door de volgende stappen te volgen.

Stap 1

Ga naar de algemene instellingen. Je komt hier door op het tandwiel naast de naam van je organisatie te drukken en te kiezen voor ‘Instellingen’

Stap 2

Kies het bedrijf waarvoor je het WHK percentage wilt invoeren

Stap 3
Scroll vervolgens naar de onderkant van de pagina onder het tabblad 'Basis'. Hier kunt u het WHK premiepercentage invoeren, druk vervolgens op bewaar om uw wijzigingen op te slaan.

WGA gedeeltelijk verhalen op de medewerkers

De wet zegt dat u de helft van de WGA premie, mits dit niet verboden is via het CAO, mag verhalen op de medewerker. In deze helpfile wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit binnen humanwave in kunt voeren.