Tot welk loonbedrag per maand wordt er in 2019 geen loonheffing geheven?


Wanneer je als medewerker hebt aangegeven dat je gebruik wilt maken van de loonheffingskorting, wordt er tot een bepaald bedrag geen loonheffing berekend. In 2019 zal de grens voor het wel of niet betalen van loonheffing wanneer je gebruik maakt van de loonheffingskorting liggen op 594 euro per maand. Pas wanneer je meer dan 594 euro gaat verdienen zal er loonheffing ingehouden worden. 


Voor mensen die de AOW-leeftijd bereikt hebben en gebruik maken van de loonheffingskorting ligt de grens bij een maandsalaris van 1989 euro. 


Werknemers die inwoner zijn van een andere lidstaat van de EU, van een EER-land (IJsland, Noorwegen en Liechtenstein), Zwitserland of de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba), én gebruik maken van de loonheffingskorting, hebben een andere grens voordat zij loonheffing gaan betalen. Voor hen ligt de grens op 450 euro wanneer zij jonger zijn dan de AOW-leeftijd en op 675,50 euro wanneer zijn de AOW-leeftijd hebben of ouder zijn.


Werknemers die inwoner zijn van een ander land dan hierboven genoemd, hebben een grens van 445,50 euro per maand voordat zij loonheffing afdragen wanneer zij jonger zijn dan de AOW-leeftijd. Wanneer ze de AOW-leeftijd hebben of ouder zijn, geldt een grens van 684 euro per maand.