Verlof toepassen op sluitingsdagen

Verschillende bedrijven hebben buiten de feestdagen sluitingsdagen gedurende het jaar. Bijvoorbeeld tussen Kerst en Oud & Nieuw of de dag na Hemelvaart. Deze dagen worden als feestdag toegevoegd zodat in de planning direct zichtbaar is dat het bedrijf gesloten is. Omdat er niet wordt gewerkt, dien(t) deze dag(en) bij de medewerkers van het verlofsaldo af te gaan. Het kan ook zijn dat u hier andere afspraken over hebt gemaakt met de medewerkers.

In deze helpfile leggen we aan u uit hoe je deze verlofdagen automatisch wel of niet in mindering kunt brengen op het verlofsaldo.

Stap 1

Ga naar app.humanwave.nl of klik op 'Home'.

Stap 2

Klik op de 'Instellingen'.

Stap 3

Open het tabblad 'Feestdagen'.

Stap 4

Voeg de sluitingsdag(en) toe via het '+'.

Stap 5

Wanneer deze dag bij het personeel van het verlofsaldo af moet, vinkt u 'Gebruik verlofsaldo' aan en klikt u op 'Bewaar'.

Stap 6

De laatste stap is het verlof toevoegen, dit kan op twee manieren:

1) Per medewerker: verlof invoeren via planning bij de medewerker

2) Voor meerdere medewerkers: verlof invoeren via een collectieve vrije dag. Dit kan op de volgende wijze:

https://help.humanwave.nl/support/solutions/articles/4000113609-hoe-voer-ik-een-collectieve-vrije-dag-in-