Hoe controleer ik de concept stroken?

Zodra de concept stroken zijn gemaakt en gecontroleerd door de Salaris Experts, worden deze voor u klaargezet in  ‘Nog te doen > Salaris’ u krijgt hier een e-mail van met een link.

Nadat u op de link hebt geklikt, kunt u de concept loonstroken controleren.

Aan de linkerkant ziet u de opmerking van de Salaris Expert, aan de rechterkant ziet u twee documenten:

1. de concept stroken

2. het rapport vergelijk salarisperioden

Wanneer u op het PDF icoon klikt openen de documenten in een nieuwe internet browser.

Controleer de concept stroken, heeft u alle wijzigingen echt doorgegeven, zijn alle wijzigingen verwerkt, ziet u nog opvallende zaken? Neem de tijd om de stroken zorgvuldig te controleren. Gebruik hiervoor het rapport vergelijk salarisperioden, om gemakkelijk de wijzigingen ten opzichten van vorige maand te controleren.

Na controle kunnen zich 2 situaties voordoen:

1. Een Afwijzing: de concept loonstroken zijn nog niet akkoord. Zodra u op ‘Afwijzen’ klikt, wordt er een nieuw mutatie formulier aangemaakt. Geef hierin aan welke wijzigingen nog moeten worden doorgevoerd en verstuur het formulier.

EN NU?

Onze Salaris Experts maken nieuwe concept loonstroken en u ontvangt een nieuw rapport ‘vergelijk salarisperioden’.

2. De Goedkeuring: de concept loonstroken zijn in orde. Wanneer u op ‘Goedkeuren’ klikt, wordt er een melding verstuurd naar onze Salaris Experts. Zodra de definitieve bestanden gereed zijn, ontvangt u opnieuw een e-mail.

U kunt in beide gevallen een aanvullende reactie meesturen. Let op dat u eerst de reactie invult voordat u afwijst of goedkeurt.

Naast de concept loonstroken en het rapport ‘Vergelijk salarisperioden’ bieden wij u nog meer belangrijke stuur informatie aan van de loonperiode. U ziet wat de verwachte netto betaling zal zijn, de extra’s van deze maand en de totale loonkosten