Beste advies wat wij je kunnen geven (Humanwave HR & Salaris) - Humanwave

Beste advies wat wij je kunnen geven (Humanwave HR + Salaris module)

De HR- en Salarisadministratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig. Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in Humanwave en dat je dit ook 100% foutloos doet? 

Wij geven je onderstaand onze 7 adviezen:

1.  Bij een verandering in de data bij een bestaande medewerker, lees altijd eerst in onze helpfile: 10 veel voorkomende HR & Salaris situaties.

2. Hanteer bij een wijziging altijd ‘aanpassen vanaf een bepaalde datum’ zodat de historie blijft bestaan en je Humanwave altijd kunt raadplegen voor het hele dossier.

3. Gebruik altijd het rapport ‘Vergelijk salarisperioden’, zodat je wijzigingen eenvoudig ziet en je deze extra goed kunt controleren.

4. Hanteer een goede onderlinge samenwerking wanneer de HR- en Salarisadministratie de verantwoordelijkheid is van verschillende collega’s. Laat de HR verantwoordelijke wijzigingen altijd communiceren met de salaris verantwoordelijke. Helemaal wanneer het gaat om terugwerkende kracht mutaties. Dit voorkomt fouten.

5. Denk heel goed na of het verstandig is om een wijziging met terugwerkende kracht in te voeren wanneer de wijziging betrekking heeft op een maand die al verloond is. Verloon je met Humanwave dan raden we je sterk aan om dit niet te doen, en de mutaties in een komende loonperiode te verwerken, dit zorgt voor een heldere administratie. 

6. Wanneer je helemaal klaar bent met de verloning, dan kun je de loonaangifte alvast aanmaken en versturen. Met de loonaangifte sluit je de loonperiode af en kun je geen wijzigingen meer verwerken.

7. Hanteer iedere maand ons IMCAV model, zodat je iedere maand gestructureerd de verloning doorgaat. Want, structuur zorgt voor routine, en routine verkleint de kans op fouten.

Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar help@humanwave.nl.

Wij wensen je veel plezier met Humanwave!

  • Related Articles

  • Beste advies wat wij je kunnen geven (Humanwave HR)

   De HR administratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig. Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in Humanwave en dat je dit ...
  • Beste advies wat wij je kunnen geven (Humanwave HR + Full Service)

   De HR- en Salarisadministratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig. Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in Humanwave en ...
  • Waar kunnen onze HR & Salaris Experts je mee helpen?

   Er zijn veel HR- en Salariszaken waarbij expertise nodig is vanwege de complexiteit en de potentiële impact op jouw organisaties en medewerkers. Wij noemen 10 zaken als voorbeeld waarbij Humanwave je kan helpen. 1. Wet- en regelgeving: Het ...
  • Het IMCAV model voor Humanwave Salaris

   Humanwave heeft een model ontwikkeld waarin zowel tekstueel als schematisch wordt weergegeven wat de stappen zijn voor een juiste verloning. In deze helpfile worden de stappen van dit model uitgelegd voor gebruikers van Humanwave Plus. Jullie ...
  • Waar kun je onze HR & Salaris Expertise voor inzetten?

   Loop je weleens vast bij het correct interpreteren van de complexe HR- en salariswetgeving? Stuit je regelmatig op uitdagingen waarvoor je niet direct een antwoord hebt of waarbij je het gevoel hebt dat je expertise tekortschiet? Misschien ben je ...