Beste advies wat wij je kunnen geven (humanwave HR Salaris) - Humanwave

Beste advies wat wij je kunnen geven (Humanwave HR + Salaris)

De HR- en Salarisadministratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig. Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in Humanwave en dat je dit ook 100% foutloos doet? 

Wij geven je onderstaand onze 7 adviezen:

1.  Bij een verandering in de data bij een bestaande medewerker, lees altijd eerst in onze helpfile: 10 veel voorkomende HR & Salaris situaties.

2. Hanteer bij een wijziging altijd ‘aanpassen vanaf een bepaalde datum’ zodat de historie blijft bestaan en je Humanwave altijd kunt raadplegen voor het hele dossier.

3. Gebruik altijd het rapport ‘Vergelijk salarisperioden’, zodat je wijzigingen eenvoudig ziet en je deze extra goed kunt controleren.

4. Hanteer een goede onderlinge samenwerking wanneer de HR- en Salarisadministratie de verantwoordelijkheid is van verschillende collega’s. Laat de HR verantwoordelijke wijzigingen altijd communiceren met de salarisverantwoordelijke. Helemaal wanneer het gaat om terugwerkende kracht mutaties. Dit voorkomt fouten.

5. Denk heel goed na of het verstandig is om een wijziging met terugwerkende kracht in te voeren wanneer de wijziging betrekking heeft op een maand die al verloond is. Verloon je met Humanwave dan raden we je sterk aan om dit niet te doen, en de mutaties in een komende loonperiode te verwerken, dit zorgt voor een heldere administratie. 

6. Wanneer je helemaal klaar bent met de verloning, dan kun je de loonaangifte alvast aanmaken en versturen. Met de loonaangifte sluit je de loonperiode af en kun je geen wijzigingen meer verwerken.

7. Hanteer iedere maand ons IMCAV model, zodat je iedere maand gestructureerd de verloning doorgaat. Want, structuur zorgt voor routine, en routine verkleint de kans op fouten.

Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar support@humanwave.nl.
Wij wensen je veel plezier met Humanwave!

  • Related Articles

  • Beste advies wat wij je kunnen geven (Humanwave HR)

   De HR- en Salarisadministratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig.  Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in Humanwave en ...
  • Beste advies wat wij je kunnen geven (Humanwave HR + Salaris uitbesteed)

   De HR- en Salarisadministratie kenmerkt zich door veranderingen en mutaties die niet dagelijks plaatsvinden. Routine krijgen in zaken die niet veel voorkomen is daarom best lastig. Hoe zorg je er dan voor dat je 100% weet wat je doet in Humanwave en ...
  • 10 veel voorkomende HR en Salaris situaties

   In de bijlage vind je een overzicht van 10 situaties welke veel voorkomen in de HR en salarisadministratie. In het document worden de volgende situaties besproken: De medewerker krijgt een verlenging van zijn contract - zie ook deze helpfile voor ...
  • Hoe kan ik medewerkers een rol geven?

   Wanneer het de bedoeling is dat je medewerkers meer informatie mogen zien in de organisatie, bijvoorbeeld omdat ze verantwoordelijk zijn voor de salarisadministratie of omdat ze de planning voor de medewerkers moeten invoeren, kan je de medewerker ...
  • Wat is salaris?

   Een salaris is opgebouwd uit twee afspraken: een (maandelijkse) geldelijke vergoeding en de uren die een medewerker per week hiervoor gaat maken. Hierbij zijn er verschillende opties. Je spreekt met je medewerker een vast bedrag per maand af en een ...