Bitcare Integratie | Uren vanuit Bitcare

Bitcare Integratie | Uren vanuit Bitcare

In Bitcare vind de planning en realisatie van de gewerkte uren plaats.  Uiteindelijk wil je natuurlijk deze realisatie weten. Hoeveel uur heeft de medewerker nu echt gewerkt en moeten verwerkt worden voor een juiste uitbetaling, verlof of plus/min uren saldo? In Bitcare kun je op twee manieren deze uren realiseren:
  1. Op basis van tijdsregistratie: de medewerker klokt in wanneer die begint, en uit wanneer die vertrekt. 
  2. Op basis van de planning: door middel van flex-plannen (extra uren), minder uren of ruildagen. 
Controle
Deze gerealiseerde uren zijn de basis van de verloning of van de verlof en/of plus-min saldo's die in Humanwave worden bijgehouden. Het is daarom belangrijk dat vóór je de uren doorzet naar Humanwave je controleert: 
  1. Of alle planningsverzoeken (flex-plannen, minder uren, ruildagen) zijn goedgekeurd? Planningsverzoeken worden niet doorgezet naar Humanwave, controleer dus of deze zijn goedgekeurd.
  2. Of de geklokte uren kloppen? Is iedereen netjes uitgecheckt geweest, zijn er geen gekke uren geklokt, kloppen de pauzes? (Indien je met tijdsregistratie werkt)
Vervolgens kunnen de uren doorgezet worden naar Humanwave. Dit doe je handmatig vanuit Bitcare. 
  1. Ga in Bitcare in het linkermenu van jullie kinderdagopvang naar Humanwave
  2. Klik op het tabblad "Aanlevering"
  3. Klik op de knop "Lever gegevens aan bij Humanwave". 
Zodra de uren succesvol zijn doorgezet, ontvang je hier in Bitcare een melding over. 

Wat zie ik in Humanwave?
In Humanwave zie je puur de uren die betrekking hebben op de verloning, of afgehandeld moeten worden naar het verlof- of plus/min saldo. Locaties en groepen worden niet meegenomen in het aanleveren van deze gegevens. Het zijn echt puur en alleen de uren. Heb je overzichten nodig van groepen en of locaties? Dan kun je deze nog steeds uit Bitcare halen. 

Op basis van de planning
  1. Alle planningsuren komen in Humanwave te staan als flex-plannen.
  2. Op deze manier, zijn de uren vanuit Bitcare altijd leidend, en komen pauze verschillen altijd overeen. Uiteindelijk gaat het immers om de totale uren. Door enkel de uren te verwerken als flex-plannen heb je het meest zuivere overzicht. 
  3. In Humanwave zie je over de aangeleverde periodes dus geen minder uren, of vaste plannen meer. 
Op basis van tijdsregistratie
  1. In het profiel van de medewerker onder tijdsregistratie vind je het overzicht van de geklokte uren. Deze kun je in Humanwave NIET bewerken. De tijden vanuit Bitcare zijn dus altijd leidend. 

Welke uren worden doorgezet/aanleverd naar Humanwave?
In de aanlevering in Bitcare kies voor de maand waarvoor je de gerealiseerde uren wilt doorzetten naar Humanwave. Dit doe je in het tabblad Humanwave | aanlevering.
Bitcare laat rechts in het scherm de actuele maand zien echter deze is aan te passen naar de maand die jij wilt aanleveren.
Bitcare zet de uren van de huidige of door jou geseleceteerde maand én een maand terug over naar Humanwave. 

Afhandelen uren
De gerealiseerde uren zijn doorgezet naar Humanwave. Deze uren zal je in Humanwave moeten afhandelen naar respectievelijk uitbetalen, tijd-voor-tijd (verlof), plus/min saldo, of laten vervallen. Het afhandelen uren doe je onder de algemene planning, of op individueel niveau. Nog een keer rustig doorlezen hoe je uren afhandelt? Lees dan onze helpfile: Hoe handel je extra of minder gewerkte uren af?


    • Related Articles

    • Bitcare Integratie | Plannen & afhandelen uren

      Werk je met de integratie tussen Humanwave en Bitcare dan wil je natuurlijk optimaal kunnen plannen, en uiteindelijk wil je ook de gerealiseerde uren juist afhandelen zodat de uren op de loonstrook, het plus/min saldo, en verlofuren kloppen. In deze ...
    • Bitcare Integratie | De salarisverwerking

      In deze workflow wordt de integratie rondom de salarisverwerking tussen Humanwave en Bitcare uitgelegd. Belangrijk is dat je je bewust bent van het volgende: Alle HR / personeel-gerelateerde zaken komen uit Humanwave, denk bijvoorbeeld aan nieuwe ...
    • Bitcare Integratie | Een nieuwe medewerker aanmaken

      In deze workflow wordt de integratie rondom een nieuwe medewerker tussen Humanwave en Bitcare verder uitgelegd. Je wilt immers dat alles direct goed staat, zonder heen en weer te blijven gaan. Wanneer je de onderstaande workflow volgt, kom je niet ...
    • Bitcare Integratie | Wat doet de API?

      Wat is de integratie tussen Humanwave en Bitcare? In Humanwave doe je alles rondom je medewerkers; In Bitcare doe je alles rondom de kindadministratie en de medewerkerplanning.  Maar wat doet de integratie tussen Bitcare en Humanwave nu echt? Want ...
    • Bitcare Integratie | De 7 meest gestelde vragen

      Hieronder vind je de 7 meest gestelde vragen rondom de Bitcare integratie met Humanwave. Waarom zie ik niet dezelfde planning in Humanwave als in Bitcare?  Bitcare stuurt puur de uren door naar Humanwave. Dit zijn alle uren die invloed hebben op de ...