Hoe kan ik een vaste planning toevoegen/wijzigen bij een medewerker?

Hoe kan ik een vaste planning toevoegen/wijzigen bij een medewerker?

Medewerkers met een vast aantal werkuren per week werken vaak ook in een vast rooster. Dit wil je natuurlijk overzichtelijk registreren bij deze medewerkers, zodat je bijvoorbeeld kunt inzien of er genoeg bezetting is. Ook kun je dan bijvoorbeeld inzien hoeveel uren er van het verlofsaldo afgetrokken worden bij een verofaanvraag.

In deze helpfile wordt uitgelegd hoe je een vaste planning kunt toevoegen of wijzigen bij een medewerker.

Wil je weten hoe je een twee-, drie- of vierwekelijks wisselende planning toevoegt? Lees dan deze helpfile.

Een nieuwe vaste planning toevoegen

Stap 1
Ga naar het profiel van de betreffende medewerker.
Ga vervolgens naar de arbeidsrelatie.
Klik naast afspraken op 'planning'.
Klik op het plusteken rechtsboven.

Stap 2
Selecteer hier 'vast rooster'.
Voer de datum in wanneer de planning ingaat.
Bij medewerkers met een contract voor bepaalde tijd wordt de einddatum automatisch ingevuld.
Klik op 'volgende'.

Stap 3
In dit scherm voer je het rooster van de medewerker in.
Vul in hoeveel pauze de medewerker heeft op de werkdag.
Werkt een medewerker 2 shifts op een dag? Druk dan op het gele plusteken en voeg de tweede shift toe.

Klik op 'Bewaar' om op te slaan.

Het vaste plan is nu toegevoegd bij de medewerker. Je kunt deze ook terugzien onder het tabblad 'Planning' bij de medewerker.

Een vaste planning wijzigen

Stap 1
Ga naar de arbeidsrelatie van de betreffende medewerker.
Klik naast afspraken op 'planning'.
Klik deze keer op het potloodje naast de vaste planning.

Stap 2
- Kies voor 'Wijzig tijden of dagen vanaf een bepaalde datum' als er een opvolgende planning wordt toegevoegd.
- Kies voor 'Wijzig huidige planning inclusief historie' als de huidige planning niet klopt.
Vul de datum in vanaf wanneer de planning gewijzigd wordt.
Stel vervolgens de nieuwe planning in.

Klik op 'Bewaar' om op te slaan.

Het vaste plan is nu gewijzigd.