Hoe richt ik een stagiaire in binnen Humanwave? - Humanwave

Hoe maak ik een stagiair aan in Humanwave?

Een stagiair is iemand die werkervaring opdoet binnen jouw organisatie. Indien de stagiair een vergoeding krijgt, dient hier ZVW premie en sociale belastingen over te worden afgedragen. Anders dan een normale werknemer is een stagiair verzekerd voor de ZW en de ZVW maar niet voor de overige werknemersverzekeringen.

Stap 1
Ga via Start naar "Mensen".
Kies rechtsboven voor 'Medewerker toevoegen' om een nieuwe medewerker op te voeren.

Stap 2
Vul de eerste schermen in. In het derde scherm zal gevraagd worden naar het type werknemer.
Kies hier voor 'Stagiair'. Alle instellingen worden dan automatisch goed gezet binnen Humanwave.

Controle
Je kunt dit controleren in het profiel van de medewerker.
Ga naar de arbeidsrelatie van de stagiair. Ga door naar het kopje 'Instellingen belasting'.
Als je kiest voor 'Geavanceerde instellingen', dan zie je alle instellingen:

1. In het het veld dienstverband dient "7 - Stagiair" te staan.
  2. In het veld WW dient "Nee" te staan.
  3. In het veld ZW dient "Ja" te staan.
  4. In het veld WAO/IVA/WAO dient "Nee" te staan.
  5. In het veld ZVW dient "Wel verzekeringsplichtig, normaal tarief werkgeversheffing" te staan.

Meer weten over stagiairs binnen Humanwave? Lees hier verder:
  1. Hoe vul ik een stagevergoeding in?
  2. Heeft een stagiair recht op verlof en vakantiegeld?