Hoe vraag ik verlof aan? - Humanwave

Hoe vraag ik verlof aan via de web-versie?

Je kan vanuit je dashboard 24/7 online verschillende soorten verlof aanvragen. Je aanvraag wordt automatisch verstuurd naar degene die deze moet goedkeuren. Hieronder wordt beschreven hoe je verlof aanvraagt. Wil je verlof aanvragen via de mobiele app? Bekijk dan deze helpfile.

Hoe vraag ik verlof aan als medewerker?
Stap 1
Ga naar je dashboard in Humanwave door op 'Start' te klikken. 

Stap 2
Klik boven op de afbeelding van de meest linkse palmboom, wanneer je verlof wilt aanvragen. 


Stap 3
Voer de duur en de datum van het gewenste verlof in. Eventueel kan je hier ook notities invoeren. 
 1. Bij 'Overig', links in het menu, kan je kiezen voor specifieke verlofsoorten:
Je kunt hier kiezen uit de volgende soorten verlof:
 1. Verlof (als je geen type selecteert): Wanneer je een aantal weken, dagen of middag vrij neemt. Deze uren worden van jouw verlofsaldo afgeschreven.
 2. Zwangerschapsverlof: Als begindatum vul je de ingang van je zwangerschapsverlof in en als einddatum de dag waarop je weer zal gaan werken.
 3. Zorgverlof: Bijvoorbeeld wanneer je kind ziek thuis is en je geen oppas kunt regelen.
 4. Calamiteitenverlof: Noodzaak, bijvoorbeeld wanneer de waterleiding in huis is gesprongen of je wordt gebeld omdat je kind ziek van school moet worden gehaald.
 5. Studieverlof: Als je van de organisatie tijd krijgt om te studeren en dit mag opnemen als verlof.
 6. Bijzonder verlof: Wanneer je naar een begrafenis of een trouwerij toe moet van een direct familielid. Overleg deze situatie altijd met je manager, omdat per situatie kan verschillen wat onder bijzonder verlof valt.
 7. Ouderschapsverlof: Verlof waarmee de werknemer meer tijd krijgt om zorg te besteden aan zijn of haar kind.
Zwangerschapsverlof, zorgverlof, calamiteitenverlof, studieverlof, bijzonder verlof en ouderschapsverlof worden niet van je verlofsaldo afgetrokken.

Stap 4
Klik op 'Bewaar'.

Je verlofaanvraag is nu terug te zien in je planning en activiteitenlijst. Wanneer deze is goedgekeurd wordt je aanvraag definitief bijgewerkt in je verlofsaldo en de planning.
Een bezoek aan de dokter/tandarts, min/plus uren of een ziekmelding moet je op een andere manier aanvragen, daar zijn andere icoontjes voor.

Hoe vraag ik verlof aan als HR-verantwoordelijke voor een andere medewerker?
Je kunt verlof voor een medewerker op meerdere manieren aanvragen: 
 1. In het profiel van de medewerker onder 'Activiteiten'. Je vind hier het icoontje welke hierboven is aangegeven. 
 2. In het profiel van de medewerker onder 'Planning'. Via het plusteken kun je 'verlof' selecteren en deze aanvragen. 
 3. Collectieve vrije dagen voor alle medewerkers. Lees hier hoe je deze aanvraag verwerkt. 
  • Related Articles

  • Hoe meld ik mijzelf of een andere medewerker ziek via de web-app?

   Je kan vanuit je dashboard 24/7 online een ziekmelding doorgeven. De ziekmelding wordt automatisch verstuurd naar degene die deze moet bevestigen.  Hoe meld ik mijzelf ziek? Stap 1 Ga naar je dashboard in Humanwave door op 'Start' te klikken. Stap 2 ...
  • Hoe kan ik verlof aanvragen via de mobiele app?

   Via de app kan je makkelijk en snel verlof aanvragen. Dit doe je als volgt: Stap 1 Klik op 'Verlof' op het dashboard van de app. Stap 2 Klik vervolgens op het witte plusteken, rechtsboven in (Humanwave voor iOS) Stap 3  In het menu dat verschijnt kun ...
  • Hoe wordt de verlof- en atv-opbouw berekend?

   Het verlof van medewerkers wordt in Humanwave per kalenderjaar berekend.  Wanneer het contract van een medewerker niet over een volledig kalenderjaar loopt, wordt de verlofopbouw berekend op basis van het aantal werkzame maanden binnen het ...
  • Welke verlofsoorten worden ondersteund en hoe vraag ik deze aan?

   Humanwave kent meerdere verlofsoorten die de medewerker kan opnemen. Afhankelijk van de instellingen van de organisatie is het mogelijk om deze op te nemen. Voor deze overige verlofsoorten levert de medewerker geen verlofuren in, en is het een vorm ...
  • Waar kan ik de bijzonder tarief percentages controleren?

   Ga via Start naar Rapporten. In het blok Salaris vind je het rapport 'Bijzonder tarieven'.  Je kunt het rapport per jaar genereren. De volgende kolommen worden hierin getoond.  Belastbaar loon: Het jaarloon op basis waarvan het bijzonder tarief is ...