In een keer het personeelshandboek en andere organisatiedocumenten delen met alle medewerkers

In een keer het personeelshandboek en andere organisatiedocumenten delen met alle medewerkers

Heb je een nieuwe versie van het personeelshandboek of zijn de bedrijfsprotocollen geüpdatet? In Humanwave kun je in een keer het nieuwe organisatiedocument beschikbaar maken voor alle betrokkenen. Zo weet je zeker dat iedereen hetzelfde document voor zich heeft en voorkom je verwarringen rondom versies.

Goed om te weten over deelbare organisatiedocumenten:
  1. Enkel de Supervisor en HR manager kunnen organisatiedocumenten delen met alle medewerkers.
  2. Een organisatiedocument wordt gedeeld met alle medewerkers van de organisatie, hier kunnen geen personen van worden uitgesloten.
  3. Een organisatiedocument is direct zichtbaar voor nieuwe (toekomstige) medewerkers.
  4. De organisatiedocumenten kunnen alleen ingezien worden via de medewerker app.
  5. Er kunnen maximaal 20 documenten gedeeld worden.

Hoe kan ik een organisatiedocument delen met alle medewerkers?
Stap 1
Ga via Start naar de organisatie.

Stap 2
Ga naar Documenten in het linkermenu en kies voor het plusteken om een nieuw document toe te voegen.

Stap 3
Vul het volgende in:
  1. Titel;
  2. Type;
  3. Kies 'Bestand toevoegen' en selecteer het document dat je wilt delen
In het rechterscherm verschijnt nu een extra optie:
  1. Deel met: Alle medewerkers
Wanneer je dit vakje aankruist, wordt het document na opslaan direct gedeeld met alle betrokkenen van de organisatie. Dus ook externen, zoals ZZP'ers, uitzendkrachten, en gedetacheerden. Er kunnen geen medewerkers worden uitgesloten van het delen. Daarnaast zijn de gedeelde organisatiedocumenten ook direct zichtbaar voor nieuwe medewerkers. Deze hoef je niet opnieuw te delen.
  1. Tip van Humanwave: Beperk het aantal typen documenten welke je gebruikt om te delen tot maximaal 3 typen. Je kunt dan middels het filter linksboven in het scherm 'Documenten' makkelijk per type terugvinden welke documenten gedeeld zijn met de medewerkers.

Stap 4
Kies voor bewaren. Achter het zojuist aangemaakte en gedeelde document vind je nu het 'delen'-symbool. Zo kun je terugzien welke documenten gedeeld zijn met de medewerkers.

Het organisatiedocument zal na het bewaren direct voor alle medewerkers zichtbaar zijn in de medewerker-app.

Waar kan de medewerker dit document inzien?
Wanneer er een organisatiedocument gedeeld is in jullie organisatie is er een nieuwe tegel in het dashboard op de mobiele app zichtbaar: organisatiedocumenten.
Hier kan de medewerker alle gedeelde documenten inzien en ophalen.

Lees verder:
  1. Veelgestelde vragen over deelbare organisatiedocumenten