Kunnen medewerkers hun collega's inzien?

Kunnen medewerkers hun collega's inzien?

Medewerkers kunnen zonder rechten alle collega's terugvinden onder "Relaties" in hun persoonlijk profiel op de webversie of op de mobiele app. Hier zien ze de zakelijke gegevens van hun collega's zoals e-mail, telefoon, functie en afdeling. Wanneer ze doorklikken naar deze collega's krijgen ze een beperkt overzicht te zien van deze gegevens. 

Toch is het niet altijd wenselijk dat alle collega's van de hele organisatie zichtbaar zijn. In dat geval kun je ervoor kiezen dat enkel de manager van de medewerker en de ondersteunende medewerkers zichtbaar zijn onder relaties. Alle collega's waarmee de medewerker geen verdere relatie worden dan niet getoond. In deze helpfile wordt uitgelegd hoe je dit kunt aanpassen.


Hoe kan ik collega's onzichtbaar maken bij de relaties van een medewerker?
  1. Ga naar 'Start' en klik op het tandwiel om naar de instellingen van de organisatie te navigeren.
  2. Scroll in het kopje 'Basis' naar beneden totdat je het blok "Kenmerken" ziet. 
  3. Vink hier de optie 'Collega's toevoegen aan relaties' uit.
     
  4. Klik op de 'Bewaar' knop om de gegevens op te slaan. 
Wanneer je hierna naar relaties gaat, zul je enkel nog de leidinggevende / manager en ondersteunende medewerkers zien in de relatielijst. Op de mobiele app raden wij aan om de app geheel te verversen, wanneer de collega's eerst wel zichtbaar waren. Je kunt hiervoor de lokale data verwijderen met behulp van deze helpfile.