Kunnen medewerkers hun collega's inzien?

Ja, standaard kunnen medewerkers zonder rechten alle collega's terugvinden onder "Relaties" in hun persoonlijk profiel op de webversie of op de mobiele app. Hier zien ze de zakelijke gegevens van hun collega's zoals e-mail, telefoon, functie en afdeling. Wanneer ze doorklikken naar deze collega' krijgen ze een beperkt overzicht te zien van deze gegevens.

Toch is het niet altijd wenselijk dat alle collega's van de hele organisatie zichtbaar zijn. In dat geval kun je ervoor kiezen dat enkel de manager van de medewerker en de ondersteunende medewerkers (de medewerkers waarvan de gebruiker leidinggevende is) zichtbaar zijn onder relaties. Alle collega's waarmee de medewerker geen verdere relatie heeft ziet deze dan niet.

De medewerker ziet standaard alle collega's, hoe wijzig je dit?
  1. Ga naar de instellingen van de organisatie
  2. Scroll in de kop "Basis" naar beneden totdat je het blok "Kenmerken" ziet.
  3. Vink hier "Collega's toevoegen aan relaties" uit.

4. Klik op Bewaar om de gegevens op te slaan.
Wanneer je hierna naar relaties gaat, dan zul je enkel nog de leidinggevende manager en ondersteunende medewerkers zien in de relatielijst. Op de mobiele app raden wij aan om deze geheel te verversen, wanneer de collega's eerst wel zichtbaar waren.