Waar voer ik de kostenplaatscodes in?

Wanneer je gebruik maakt van de loonkostenverdeling wil je dat de juiste kostenplaatscodes naar voren komen op de loonjournaalpost. Afhankelijk van de instelling wordt dit op basis van de afdeling, of locatie bepaald.

Kostenverdeling gebaseerd op medewerker instellingen of uren per afdeling:
  1. Ga naar de Instellingen en klik naar het tabblad "Afdelingen"
  2. Wanneer je een afdeling toevoegt, of bewerkt via het potloodje, zie je het veld "Code".
  3. De code wordt gebruikt als kostenplaats in de loonjournaalpost.
Wil je een afwijkende grootboek instellen voor een bepaalde afdeling?
  1. Ga naar de Instellingen en klik naar het tabblad "Afdelingen"
  2. Klik op het potloodje achter de afdeling waarvoor je een afwijkend grootboeknummer wilt instellen.
  3. Scroll naar het component welke je op het afwijkende grootboek wilt boeken. Bijvoorbeeld: Bruto lonen. Vul het grootboeknummer in.
    1. In het voorbeeld worden de brutoloonkosten van de afdeling Sales op grootboek 4200 geboekt.
  4. Kies voor Bewaar om de instellingen op te slaan.

Kosten verdeling gebaseerd op uren per locatie.

1. Ga naar Instellingen en klik in het linkermenu naar de gewenste locatie.
  2. Vul bij Code (derde regel) de gewenste kostenplaatscode in.