Doelgroepverklaring en LKV aangeven in de loonaangifte - Humanwave

Doelgroepverklaring en LKV aangeven in de loonaangifte

Wanneer een van jouw medewerkers een doelgroepverklaring heeft opgevraagd, en deze krijgt toegekend, dan zal dit moeten worden meegegeven in de loonaangifte. In de doelgroepverklaring kun je zien om welk loonkostenvoordeel (LKV) het gaat.

Aangeven in het profiel van de medewerker
Stap 1
Ga naar de arbeidsrelatie van de betreffende medewerker en klik door naar 'Instellingen Belasting'.

Stap 2
Klik op het plusteken om een nieuwe instellingen belasting aan te maken en kies voor de maand waarin het LKV ingaat.

Stap 3
Klik vervolgens op het potloodje, en selecteer bij 'Loonkostenvoordeel', om welk loonkostenvoordeel het gaat, en kies daarna voor bewaar.

Met terugwerkende kracht corrigeren
Als het LKV met terugwerkende kracht ingevoerd moet worden, kun je over deze maanden een correctie loonaangifte klaarzetten.
Hoe je een correctie aanmaakt kun je hier teruglezen : Hoe maak ik een correctie loonaangifte aan?

! Let op ! Het bedrag van de correctie loonaangiftes moet gelijk blijven aan de oorspronkelijke aangifte, als dit bij de correcties niet het geval is (en ook niet nadat je de knop verversen hebt geprobeerd), neem dan contact op met ons via support@humanwave.nl

De correcties worden automatisch met de eerst volgende loonaangifte meegestuurd, deze hoef je dus niet apart te versturen.

Wanneer worden de loonkostenvoordelen betaald?
De loonkostenvoordelen worden uiterlijk in september van het opvolgende jaar betaald. De reden hiervoor is dat pas na het einde van het jaar het aantal gewerkte uren bekend is.
Het proces ziet er als volgt uit: In maart krijg je een voorlopige berekening van de voordelen. Wanneer je het niet eens bent met deze berekening, dan kan je tot 1 mei correcties indienen over het voorgaande jaar. Je krijgt het bedrag in één keer uitbetaald voor alle medewerkers.

Meer weten over loonkostenvoordeel? Lees hier verder:
  1. Loonkostenvoordeel voor arbeidsgehandicapten en oudere werknemers